Enuygun’dan Ege ve Akdeniz Sahillerinde Yaza Devam Rotaları

Turizm cenneti ülkemizde sonbaharın gelmesine rağmen yazın sıcaklığını yitirmediği ve deniz sıcaklığının hala yüzmeye elverişli olduğu sahiller sizi bekliyor.

Güncel Yayın: 19 Eylül 2023 - Salı - Güncelleme: 19.09.2023 15:48:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News


 

Enuygun’dan Ege ve Akdeniz sahillerinde yaza devam rotaları

 

Turizm cenneti ülkemizde sonbaharın gelmesine rağmen yazın sıcaklığını yitirmediği ve deniz sıcaklığının hala yüzmeye elverişli olduğu sahiller sizi bekliyor. Enuygun, eylül ayı boyunca olağan şartlarda hava durumunun 30-33, deniz suyu sıcaklığının ise 26-29 derece arasında değiştiği eylül tatili rotalarını derledi.

Bunaltıcı yaz sıcaklarının geride kaldığı, okulların açılması ile tatil beldelerinin sakinleştiği sonbaharın yaza en yakın ayı eylülde Akdeniz ve Ege kıyılarında sahil keyfi yapmak hala mümkün. Tatile devam etmek isteyenler ve tatilini özellikle eylülde yapmak isteyenler için ülkemizin Ege ve Akdeniz kıyılarında denize girebilme olanağı bulunuyor. Enuygun.com eylülde denize girilebilecek tatil rotalarını sizin için derledi.

 

Fethiye

Ege’nin Akdeniz’e en yakın tatil noktası Fethiye, plajları ve antik kalıntıları ile hem deniz hem de kültür turizmini bir arada sunan eşsiz bir tatil rotası. Fethiye’de pek çok otel seçeneğini değerlendirebileceğiniz gibi kamp yapmayı da tercih edebilirsiniz. Doğa harikası bir kanyon olan Saklıkent Milli Parkı, Amintas Kaya Mezarları’nı ziyaret edebilir, tarihi Likya Yolu yürüyüşü yapabilir, Fethiye’de Ölüdeniz ve Kelebekler Vadisi’nde denize girebilirsiniz. Hava sıcaklığının 32 derecede seyrettiği Fethiye’de ortalama deniz suyu sıcaklığı ise 28 derece. Dalaman Hava Limanı’ndan kolaylıkla ulaşabileceğiniz Fethiye’yi araç kiralayarak gezebilir, hemen yakındaki Marmaris ve Datça’ya da uğrayarak tatil alanınızı genişletebilirsiniz.

 

Marmaris

Yazın devam ettiği gözde sahillere sahip Marmaris’te eylül ayında hava sıcaklığı 31 dereceleri gösteriyor. Bu ayda Marmaris’te ortalama deniz suyu sıcaklığı ise 27 derece. Tüm seyahat severlere uygun farklı tatil konseptleriyle Marmaris, yeşille mavinin birleştiği atmosferiyle doğayı hissedebileceğiniz, isterseniz canlı sosyal hayatıyla eğlenebileceğiniz harika bir tatil rotası. Uzunyalı, İçmeler Koyu, Turunç Koyu plajlarının yanı sıra dünyaca ünlü Kleopatra Plajı’nın altın kumlarında yazı yaşamaya devam edebilirsiniz. Marmaris’in geçmişine küçük bir yolculuk istiyorsanız Marmaris Kalesi ve içindeki müzede vakit geçirebilirsiniz.

 

Datça

Marmaris’te Ege Denizi’ne doğru uzanan harika yarımada Datça, sizi sükunetiyle büyüleyecek. Eski Datça’nın restore edilmiş taş evlerle dolu sokaklarında dolaşıp alışveriş yapmak, Knidos Antik Kenti’nde Anadolu’nun ilk medeniyetlerinden Karyalılar’dan izleri görmek, Datça merkezdeki Kumluk Plajı’ndaki restoranlarda harika bir akşam geçirmek, sahil keyfi ile birleştiğinde Datça size unutulmaz bir tatil deneyimi sunacak. Deniz suyu sıcaklığının eylülde ortalama 26 derece olduğu Datça’da hava sıcaklığı eylülde 30-33 derece arasında değişiyor.

 

Kaş

Eylül ayının en güzel rotalarından biri olan Kaş’ın hava sıcaklığı 31 derecede seyrederken deniz suyu sıcaklığı 29 derece civarında. Dalaman Hava Limanı’na 2 saat mesafedeki Kaş’a ulaşım için hava alanı transfer hizmeti alabilirsiniz ya da araç kiralayıp Kaş’ın irili ufaklı sayıları 35’i bulan koylarında duraklayarak ilerleyebilirsiniz. Kaş-Kalkan arasında bulunan Kaputaş Plajı, kendine özel turkuaz rengiyle görenlerin unutamadığı yerler arasında. Tatilde alışveriş seviyorsanız Kaş’ın renkli Uzun Çarşısı’nda dolaşmaya doyamayacaksınız. Çarşının sonunda Likya döneminden kalan antik lahitle karşılaşmak ise küçük bir zaman kırılması hissi vererek sizi etkileyecek. Dalmayı seviyorsanız Kaş’ın Türkiye’nin en iyi dalış merkezlerinden biri olduğunu da hatırlatalım.

 

Kemer

Antalya’nın en popüler turizm beldelerinden Kemer’de yaz ekim ortalarına dek sürüyor. Antalya Hava Limanı’na 60 kilometre mesafedeki Kemer, ışıl ışıl güneşi, sakinliği, doğal ve tarihi güzellikleri ile eylülde dört dörtlük bir tatil vaat ediyor. Eylül ayında 31-33 derece sıcaklıklara sahip Kemer sokaklarında sıcaktan bunalmadan rahatlıkla gezebiliyorsunuz. 28 derecedeki deniz de ideal ısısıyla ferah bir tatil sunuyor. 5 yıldızlı Kemer otelleri de konforlu tatilin kapılarını aralıyor. Kemer’deyken Phaselis Antik Kenti ve koyunu ise mutlaka görün. Çam ormanlarının aşağısında büyüleyici güzellikteki koya tekneyle ya da Tekirova’dan yaya olarak ulaşabilirsiniz. Phaselis’te Roma döneminden kalan su kemeri, sütunlu yol, agoralar ve hamamların yanı sıra 2 bin kişilik deniz manzaları antik tiyatro da sizi çok şaşırtacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.