Nahçıvan'da Askerî Kompleksin Açılışı Yapıldı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev dün Nahçıvan'da Türkiye Savunma Bakanlığına bağlı ASFAT şirketi tarafından modernize edilen Nahçıvan Askerî Kompleksi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Türk Dünyası Yayın: 26 Eylül 2023 - Salı - Güncelleme: 26.09.2023 14:32:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev dün Nahçıvan'da Türkiye Savunma Bakanlığına bağlı ASFAT şirketi tarafından modernize edilen Nahçıvan Askerî Kompleksi'nin açılışını gerçekleştirdi. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nahçıvan ziyaretinde Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler de yer aldı. 

Her iki Cumhurbaşkanı kurdele keserek açılışını gerçekleştirdikleri askerî kompleksi gezerek modernize çalışmaları hakkında bilgi aldı. 

Azerbaycan Savunma Bakanlığı ile ASFAT şirketi arasında imzalanan anlaşma kapsamında başlayan “Nahçıvan Askeri Fabrika Donatım Projesi” 7 ay gibi kısa bir sürede başarılı şekilde tamamlandı. Modernize edilen tesis ile Azerbaycan Ordusuna ait kara araçlarının bakım-onarım, yenileştirme ve modernizasyon ihtiyaçları dışa bağımlı olmadan kendi bünyesinde gerçekleştirilebilir hâle getirildi.  

ASFAT’ın dost ve kardeş ülkeler ile yaptığı iş birliğinin en başarılı örneklerinden biri olan bu proje ile Türk askerî fabrikalarının 50 yılı aşkın bilgi ve birikimi Nahçıvan Askerî Fabrikasına aktarılmış oldu. 

Fabrika Azerbaycan Türkü kardeşlerimize hayırlı ve uğurlu olsun. "Tek Millet, İki Devlet" diyerek kardeşlerimizle her daim bir ve beraber olmaya devam edeceğiz.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.