Trafik Kazalarını Önleyen Ön Fren Lambası Projesi Türkiye’den Başlıyor

Dünya genelinde Ön Fren Lambası için Slovakya’da 2 yıl boyunca 3.500 araçla deneme yapıldı ve başarılı oldu. Bunun üzerine Slovak hükümeti test sürüşlerinin devam etmesi kararı aldı.

Güncel Yayın: 13 Ocak 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 13.01.2024 14:46:00
Editör -
Okuma Süresi: 59 sn.
Google News

Avrupa Ekonomik Senatörü Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Iraj Alipour ile Sadik Alipour, Daniel Bercel ve Lubomir Marjak önemli bir proje için İstanbul’da bir araya geldi. 
Dünya genelinde Ön Stop Lambası  kullanımı projesini Slovakya’da 2 yıl boyunca 3.500 araçla deneme fırsatı bulan ekip hükümetin projeyi benimsemesi üzerine denemelere devam kararı aldı. 
Projeyi Türkiye’den dünyaya tanıtmak istediklerini belirten Avrupa Ekonomi Senatörü Iraj Alipour dünya patentini aldıklarını belirtti. Iraj Alipour Uygulama hayata geçtiğinde trafik kazalarında, maddi ve manevi kayıplarda yüzde 10 ila 15 arasında bir azalma beklediklerini de sözlerine ekledi. 
Proje ekibi  Ak Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram'ı da ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi. 

Ön Fren Lambaları’nın Trafik kazalarını önlemede büyük etken olabileceğini belirten Bayram, katkısı olan herkesi kutladığını belirtti.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.