Sirkeci-Kazlıçeşme tren hattı açıldı; 15 gün ücretsiz!

Açılış töreninde konuşan ve mevcut İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimini eleştiren Erdoğan, ''5 yıl boşa geçti. İstanbul yeniden çöp, çukur, çamur oldu.'' dedi.

Güncel Yayın: 27 Şubat 2024 - Salı - Güncelleme: 27.02.2024 12:42:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

İstanbul'da Sirkeci ile Kazlıçeşme arasında atıl vaziyette olan 8,3 kilometrelik raylı sistem hattı,  yeniden hizmete açıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, böylece İstanbul'da raylı sistem uzunluğunun 340 kilometreyi bulduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hattın 15 gün ücretsiz olacağını açıkladı. Mevcut İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimini de eleştiren Erdoğan, ''5 yıl boşa geçti. İstanbul yeniden çöp, çukur, çamur oldu.'' ifadesini kullandı.

'da 10 yıldan uzun süredir atıl vaziyette olan Sirkeci ve Kazlıçeşme arasındaki 8,3 kilometrelik raylı sistem hattında gerekli iyileştirmeler tamamlandı.


İçinde olduğu alanın önemli bir bölüme de yaya kullanımı için tasarlanan hat, Cumhurbaşkanı 'ın katıldığı törenle açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'nın 15 gün boyunca ücretsiz olacağını söyledi.

Erdoğan, törende yaptığı konuşmada bugün şehrin ulaşımını rahatlatmanın yanı sıra aynı zamanda tarihi boyutu da olan anlamlı bir açılış töreni nedeniyle vatandaşlarla bir araya geldiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazlıçeşme-Sirkeci raylı sisteminin, ülkenin en eski demir yollarından biri olduğunu, ilk kısmı 153 yıl önce hizmete giren hatla özellikle Bakırköy ve Yeşilköy'ün gelişmesine, büyümesine önemli katkılar sağlandığını aktardı.

Yaklaşık 141 yıl boyunca  ulaşımının omurgalarından biri olan hattın, Marmaray'ın açılışıyla birlikte hizmetini tamamladığını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Gebze-Halkalı banliyö hattı metroya dönüştürülerek hizmete devam ederken Sirkeci ile Kazlıçeşme istasyonları arasındaki 8,3 kilometre uzunluğundaki kesim atıl durumda kalmıştı. İstanbul'un ihtiyaçlarını da gözeterek Sirkeci-Kazlıçeşme arasında atıl vaziyette duran 8,3 kilometrelik bu hattı modernize etmeye karar verdik. Hattın üzerindeki gerekli iyileştirme ve değişimleri yaparak yepyeni bir tasarımla tekrar İstanbul'a kazandırmayı amaçladık. Böylece hem demir yolu hem de yaya odaklı çevreci bir projeyi İstanbullu kardeşlerimizin istifadesine sunmayı istedik."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.