Threads'in Keyfini Çıkarırken Yüksek Düzeyde Gizlilik Ve Güvenlik Sağlayın

Kısa bir süre önce Threads, kullanıcıların masaüstü cihazlarından içerik aramalarına ve diğer özellikleri kullanmalarına olanak tanıyan yeni bir Web sürümü yayınladı.

Teknoloji Yayın: 11 Eylül 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 11.09.2023 16:20:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Kısa bir süre önce Threads, kullanıcıların masaüstü cihazlarından içerik aramalarına ve diğer özellikleri kullanmalarına olanak tanıyan yeni bir Web sürümü yayınladı. Similarweb istatistiklerine göre, Threads'in mevcut aylık kitlesi 13,2 milyona ulaştı. Kaspersky uzmanları, Threads'i hala kullananlar için bunu nasıl güvenli bir şekilde yapacaklarına, kişisel verilerini nasıl koruyacaklarına ve dolandırıcılardan nasıl kaçınacaklarına dair bir ipucu listesi hazırladı.

Kaspersky uzmanları daha önce bu yeni sosyal ağın web sürümünü taklit eden ve kullanıcıların giriş bilgilerini ve şifrelerini toplayan kimlik avı sayfalarının yanı sıra "kullanıcıları Metaverse'e bağlamayı" vaat eden, webde kripto para karşılığında satılan sözde "Threads Coin" tekliflerini keşfetti. Bu nedenle kullanıcıların bu yeni sosyal medya platformlarını keşfederken her zaman tetikte olmaları büyük önem taşıyor.

Threads'teki güvenlik ayarlarıyla ilgili bilinmesi gerekenler:

1 Threads bir güvenlik kontrolüne sahiptir. Bu özellik Threads, Instagram veya Facebook hesaplarınız hakkında güvenlikle ilgili önemli verileri gösterir. Mevcut bağlı e-posta adreslerinizi, cep telefonu numaralarınızı, şifrenizin en son ne zaman değiştirildiğini ve iki faktörlü kimlik doğrulamanın (2FA) açık olup olmadığını buradan görebilirsiniz.

  • Kullanıcılar 2FA'yı ayarlamayı unutmamalıdır. Threads, Instagram profiline bağlıdır ve aynı giriş bilgilerini kullanır. Bu nedenle kullanıcılar bir şifrenin iki hesaba birden erişim sağladığını aklından çıkarmamalıdır. Hesapları yetkisiz erişime karşı koruyan bir güvenlik katmanı olarak 2FA kullanmak her zaman daha güvenlidir. Modern ve güvenilir parola yöneticileri 2FA için benzersiz tek kullanımlık parolalar oluşturup saklayabilir. Bu sayede kimlik doğrulama için ayrı bir çözüm yüklemeye ve kullanmaya gerek kalmaz.
  • Threads hesabını tek başına silmek mümkün değildir. Threads ile birlikte bağlı Instagram profili de silinecektir. Bu da tüm verilerin sosyal ağın diğer kullanıcılarından gizleneceği anlamına gelir. Bunu yapmak için kullanıcıların Ayarlar -> Hesap -> Profili devre dışı bırak bölümüne gitmeleri ve Threads profilini devre dışı bırak seçeneğine tıklamaları gerekir.

 

2 Gizlilik konusunda bir kullanıcı istemediği bir kişiyi sessize alarak, kısıtlayarak veya engelleyerek kendisiyle kimin iletişime geçebileceğini sınırlayabilir. Tüm bu durumlarda, kişilerden hiçbiri bu eylemlerden haberdar edilmeyecektir.

  • Birinin gönderisini görmek istemiyorsanız, kullanıcıyı sessize alabilirsiniz. Birinin beğeni, yanıt gibi eylemlerinin bildirimlerini almak istemiyorsanız, kullanıcıyı kısıtlayabilirsiniz. Bir kullanıcıyı engellerseniz, profilinizi veya hesabınızı bulamaz. Engellenen kullanıcıların listesi Threads ve Instagram arasında paylaşılır.
  • Birinin sesini kapatmak, kısıtlamak veya engellemek için profiline gidin, sağ üst köşedeki üç noktaya tıklayın ve ilgili eylemi seçin.

 

3 Threads hesabınızdaki gizlilik düzeyini güçlendirmek için aşağıdaki ipuçları yararlı olabilir:

 

  • Gönderilerde sizden kimlerin '@' sembolü ile bahsedebileceğini izleyebilir ve ayarlayabilirsiniz. 
  • Threads saldırgan dile karşı kullanıcılarını korumaya çalışır. Böylece kullanıcılar gönderilerine verilen yanıtlardaki saldırgan dili filtreleyebilir. Platform, yerleşik listelerle otomatik filtreleme veya belirli ifadeleri ve kelimeleri manuel olarak ekleme gibi çeşitli araçlara sahiptir.

Kaspersky Web İçerik Analizi Uzmanı Anna Larkina, şunları söylüyor: "Yeni bir sosyal ağın ortaya çıkması, hızla yeni bir şeyler keşfetme, metin, resim ve video paylaşma ve milyarlarca başka insanla etkileşim kurma arzusu yarattı. Yine de Threads'i kullanan herkesin platforma kaydolmadan önce bu yeni sosyal etkileşimin sağladığı araçları incelemek için birkaç dakika ayırması gerekiyor. Öncelikle hesabı silme yeteneğine ve hesap koruma düzeyine dikkat etmenizi öneririz. Yayınlandıktan sonra tüm gönderilerinize ve fotoğraflarınıza ne olacağını ve bunları silmenin ne kadar kolay olacağını anlamak için sosyal ağın gizlilik politikasını iyi inceleyin. Zararsız olmayan veri sızıntılarının, hesaba yönelik saldırıların, kullanıcı verilerinin pazarlama amaçlı toplanmasının ve analiz edilmesinin günümüzde yaygın olduğunu her zaman hatırlamakta fayda var. Benzer bir saldırının kurbanı olma riskini en aza indirmek ve zaten büyük olan dijital ayak izinizi daha da artırmamak için, yeni bir hizmete kaydolmadan önce şartlarını incelemeniz gerekir."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.