Paymes Azerbaycan Pazarında Ödeme Terminali ile Fintech Ekosistemini Güçlendiriyor

Paymes, hızla büyüyen Azerbaycan pazarında KOBİ’lerin bir numaralı ödeme çözüm sağlayıcısı oldu. Firmanın ödeme terminali ülkedeki dijitalleşen KOBİ’lerin %54’ü tarafından kullanılıyor. Fintek ekosistemine güç katan Paymes, fintek şirketleri ile bankalar

Türk Dünyası Yayın: 15 Aralık 2023 - Cuma - Güncelleme: 15.12.2023 12:10:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Dijital ödeme sistemleri dünyasının önde gelen ismi Paymes, 2019 yılında faaliyet göstermeye başladığı Azerbaycan’da dijitalleşen KOBİ’lerin en çok kullandığı ödeme sistemi haline geldi. 2022’de Azerbaycan pazarındaki hızlı büyümesinin yanı sıra, başarılı bir exit de yapan Paymes, ülkenin fintek ekosisteminde çok hareketli ve başarılı bir yıl geçirdi. Birbiri ardına hayata geçirdiği hizmetleri sayesinde ülkede dijitalleşen KOBİ’lerin %54’ünün çeşitli Paymes hizmetlerini kullanmasına imkan verdi. Bu sayede kendi alanında Azerbaycan pazarını domine eden aktör haline geldi. Paymes, Azerbaycan’da sosyal ticaret kullanıcılarının yanı sıra tahsilat hizmeti, sanal POS ve büyük kurumlar gibi önemli hizmetlerini de geçtiğimiz yıl yaşama geçirdi. Kullanıcıların fiziksel mecralarda kiosk veya havale ile ödeme alabilmelerini sağladı. 

 

Azerbaycan Fintek Sektöründe Köprü Rolü Görüyor

 

PayTabs Avrupa, Türkiye ve BDT Sorumlu Yöneticisi Hasan Jabbarov, “Paymes, Azerbaycan’da e-ticaretin gelişmesinin önünü açmak, ödeme sistemlerini yaygınlaştırmak için ülkedeki fintek şirketlerinin bankalarla bir araya gelmesini sağlıyor. Böylece pazarın ihtiyaçlarına yönelik yeni işbirliklerinin inşa edilmesinde önemli bir köprü rolü görüyor. Birçok banka ve ödeme kuruluşu ile işbirliği yaparak, ürün ve hizmetlerinin günden güne daha fazla sayıda insan ve kurum tarafından kullanılmasına imkan veriyor. Onları global pazarda sahip olduğu güven ve memnuniyet düzeyleri ile tanışmalarını sağlıyor” dedi. 

 

Tüm Satış Süreçleri Tek Bir Platformdan Yürütülüyor

 

Beş farklı ülkede aktif operasyon yürüten Paymes’in ödeme terminali projesi, dünya genelinde hızla artan satıcı kullanıcı sayısını desteklemeyi amaçlıyor. Ödeme terminali, özellikle Azerbaycan pazarında finansal hizmetlerin yaygınlaşmasına katkıda bulunuyor ve bu pazarda büyük bir önem taşıyor. Paymes, ödeme terminali ile kart kullanmak istemeyen kullanıcılardan kolayca ödeme alabilme fırsatı sunuyor ve yüksek işletme maliyetlerini azaltıyor. Aynı platform üzerinde hem online mağaza hem de ödeme terminalini barındırarak satıcılar için tek bir platformda satış kolaylığı sağlıyor.

 

Firmanın bu yenilikçi yaklaşımı, tüm satış süreçlerini tek bir platformda birleştirerek hem satıcılar hem de kullanıcılar için daha verimli bir deneyim sunuyor. Paymes kullanıcılarına çeşitli ödeme yöntemleri de sunuyor; böylece her türlü ödeme ihtiyacını karşılayabiliyor. Ödeme terminalini kullanan bir kullanıcı, online ödemelerin yanı sıra offline ödemeleri de kolaylıkla gerçekleştirebiliyor.

 

Paymes'in ödeme terminali, kullanıcılara sağladığı esneklik ve kullanım kolaylığıyla da öne çıkıyor. Satıcılar, bu terminal aracılığıyla çeşitli ödeme yöntemlerini kabul edebilirken, kullanıcılar da istedikleri ödeme seçeneğini rahatlıkla tercih edebiliyor. Bu sistem, satıcılar için geniş bir ödeme yelpazesi sunarken, kullanıcılara da ödeme esnekliği ve güvenliği sağlıyor. Ayrıca, offline ödemelerin yanı sıra online satışları da tek bir platform üzerinde toplamak, işletmelerin müşterilere kapsamlı ve tutarlı bir ödeme deneyimi sunmasına olanak tanıyor. Ödeme terminali, işletmelerin maliyetlerini azaltırken, aynı zamanda satıcılar ve kullanıcılar arasında güvenilir bir alışveriş-ödeme sistemi sunarak sektördeki standartları yükseltiyor.

 

 

Paymes Hakkında:

Dünya çapında aldığı yatırımlarla ve ödüllerle dikkat çeken Paymes, birey ve kurumların herhangi bir elektronik ticaret bilgi birikimine, uygulama bağımlılığına, yüksek bütçe gereksinimlerine ihtiyaç duymadan ödeme almalarına olanak sağlayan bir ödeme platformu. Sosyal mecralar üzerinden satış yapan bireylerin ödeme alma işlemlerini kolaylaştırmak ve güvenli hale getirmek için yola çıkan şirket, bugün evinde el emeği ürünler üreten ev hanımından 1000 bayili fabrikaya ve alt bayilerine kadar hizmet veren bir yapıya ulaştı. 

 

Paymes altyapısını geliştirdiği linkle ödeme platformu ile sosyal medya üzerinden yapılan alışverişlerde alıcı ve satıcının bir mesajlaşma uygulamasını kullanarak kolayca alışveriş yapmasını sağlıyor. Sosyal ticaret kavramının dünyaya yayıldığı ilk günlerden beri bu alanda yapılacak ödemelerin güvenle ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi için çalışmalar yürüten bir fintech şirketi olarak güvenli alışveriş hizmeti sunmanın yanı sıra kullanıcıyı doldurulması gereken uzun formlardan ve teknik detaylardan da kurtarıyor. Son derece kolay ve etkili yeni nesil bir ödeme platformu sunarak satıcıların 20 saniye içerisinde satış linki oluşturmasına imkan sunuyor. Facebook, Messenger, Instagram, Telegram, Etsy, SMS, WhatsApp uygulamaları üzerinden hizmet veriyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.