Geleceğin Girişimcileri İçin Teknofest İzmir Heyecanı Başlıyor

SANKO Holding’in yürütücülüğünde dördüncü kez düzenlenen ve bu yıl rekor katılımla 19 bin üzerinde takımın, 55 binin üzerinde gencin başvurduğu TEKNOFEST Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması’nda İzmir için geri sayım başladı.

Güncel Yayın: 26 Eylül 2023 - Salı - Güncelleme: 26.09.2023 16:59:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

 

 

SANKO Holding’in yürütücülüğünde dördüncü kez düzenlenen ve bu yıl rekor katılımla 19 bin üzerinde takımın, 55 binin üzerinde gencin başvurduğu TEKNOFEST Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması’nda İzmir için geri sayım başladı. İstanbul ve Ankara’dan sonra 27 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında Çiğli Havalimanı’nda gerçekleşecek TEKNOFEST İzmir’de de SANKO Holding geleceğin teknolojisini üretecek gençlerin final ve ödül heyecanını paylaşacak.

 

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding, 27 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında Çiğli Havalimanı’nda gerçekleşecek TEKNOFEST İzmir’de geleceğin teknolojisini üretecek gençleri desteklemeyi sürdürüyor.

 

SANKO Holding’in 2020 yılından bu yana yürütücülüğünü üstlendiği TEKNOFEST Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması ile toplumda yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ve enerji verimliliği kültürü oluşturulması; verimlilik ve çevre konularında farkındalığın artırılarak yenilikçi ve teknolojik fikirlerin geliştirilmesi hedefleniyor. 

 

Yarışma, endüstriyel işletmelerin uyguladığı enerji verimli ve çevre duyarlı uygulama projelerini ve teknolojileri ortaya çıkararak bilgi ve tecrübelerin paylaşılmasını sağlamak, genel anlamda endüstriyel alanda enerji verimliliğini artırmak amacını taşıyor.

 

Bu yıl ilk kez girişimcilik projelerinin de dahil edildiği TEKNOFEST İzmir’de, Çevre, Enerji ve İklim Teknolojilerinin yanı sıra ‘Turizm Teknolojileri ve Oyun’, ‘Engelsiz Yaşam Teknolojileri’ ile ‘Sağlık ve İyi Yaşam Teknolojileri’ projeleri yarışıyor. Yarışmanın sonuçları TEKNOFEST İzmir’de açıklanacak ve ödül töreni gerçekleşecek.

 

Dünya dönüşüyor, TEKNOFEST geleceği şekillendiriyor

TEKNOFEST’in gençlerin geleceğe umutla bakmasını sağlayan ve başarıya teşvik eden büyük bir organizasyon olduğunu belirten SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST’in gençlere fikirlerini sunma olanağı vererek geleceği şekillendirdiğini ifade ederek, “TEKNOFEST gençlere, gençler bize ilham veriyor.  Büyük bir gururla dört yıldır TEKNOFEST’in ana paydaşları arasında yer aldığımız TEKONOFEST’in sinerjisinin ülkemizi çok ileri noktalara taşıyacağına inanıyoruz. Dünyanın her alanda dönüşüme uğradığı bir süreçten geçiyoruz. Bu bilinçle hem ülkemiz hem de insanlık adına geleceğin teknolojisini üreten, topluma faydalı olacak projeler geliştiren gençlerimizin her zaman destekçisi olmalıyız.” şeklinde konuştu. 

 

 

 

 

 

2023’te 19 bin 52 takım, 55 bin 625 yarışmacı katıldı

 

SANKO Holding’in yürütücülüğünde düzenlenen Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışmasına ilgi her geçen yıl artarak devam ediyor. 2020 yılında Gaziantep’te düzenlenen TEKNOFEST Çevre ve Enerji Teknolojileri yarışmasına 1.468 takım başvururken, 2021 yılında İstanbul’da gerçekleştirilen TEKNOFEST yarışmasına 2 bin 462 takım başvuruda bulunmuştu. Trabzon ve Samsun’da düzenlenen TEKNOFEST 2022’de ise 8 bin 778 başvuru yapılmıştı. 

 

TEKNOFEST 2023 Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması’na, ‘Üniversite ve Üzeri Seviyesi’ ve ‘Lise Seviyesi’ kategorilerinde düzenlenen yurt içi ve yurt dışından toplam 19 bin 52 takım ve 55 bin 625 yarışmacı başvuru yaparken 86 takım finalde yarışma hakkı elde etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.