Çocuklar Şehirde Yaşam Atölyeleri İle Daha Yaşanabilir Bir Marmara’yı Hayal Edecek

Marmara Belediyeler Birliği ve Arkki Türkiye iş birliği, Kalebodur desteği ve belediyelerin ev sahipliğinde düzenlenen Şehirde Yaşam Atölyeleri ile çocuklar daha yaşanabilir bir dünya için Marmara’yı hayal edecek.

Güncel Yayın: 07 Eylül 2023 - Perşembe - Güncelleme: 07.09.2023 14:55:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 

Marmara Belediyeler Birliği ve Arkki Türkiye iş birliği, Kalebodur desteği ve belediyelerin ev sahipliğinde düzenlenen Şehirde Yaşam Atölyeleri ile çocuklar daha yaşanabilir bir dünya için Marmara’yı hayal edecek. Atölyeler Marmara Bölgesinde yaşayan 7-12 yaş aralığındaki çocuklarda yaşanılan mekanları tasarım bakış açısı ile farklı perspektiflerden algılama farkındalığı oluşturmayı amaçlıyor. 

Marmara Urban Forum (MARUF) ve MARUF on the Go etkinlikleri kapsamında 21 Ağustos- 23 Eylül 2023 tarihleri arasında düzenlenen Marmara’yı Hayal Etmek: Şehirde Yaşam Atölyeleri ile Marmara Bölgesi’nin 11 şehrinde yaşayan çocuklar, yaşamak istedikleri çevreleri hayal ediyor.

Akademik süreçler dahil, farklı platformlarda sürdürülebilir projeler üretmeye devam eden Kalebodur’un da destekçileri arasında yer aldığı, “Marmara’yı Hayal Etmek: Şehirde Yaşam Atölyeleri” aracılığıyla bölgede yaşayan çocuklara, yaşadıkları çevreyi farklı perspektiflerden algılama ve kent mekânını tasarım bakış açısıyla değerlendirme becerisinin kazandırılması amaçlanıyor.

Atölyelerin ardından çocukların geleceğin şehirlerine yönelik fikir ve tasarımları derlenerek bir rapor oluşturulacak ve atölye çıktıları MARUF23’te yer alacak özel oturum ve sergi ile MARUF katılımcılarıyla paylaşacak.

Şehirde Yaşam Atölyesi

Şehirde Yaşam Atölyesi’nde çocuklar, geleceğin şehirlerini güzel, sürdürülebilir ve kapsayıcı hale getirecek fikirlerini üç boyutlu maketlerle inşa edecek. Atölyede yeni teknolojiler, sürdürülebilirlik, entegrasyon, yenileme gibi konular üzerine düşündükten sonra çocuklar, el becerisini kullanarak çizim ve maket oluşturmaya vurgu yapan tasarım odaklı düşünme süreçlerine dahil olur. Çocuklar, kurgusal bir şehir üzerinden seçtikleri fonksiyonların (konut, park, ofis, hastane vb.) tasarımlarını bireysel olarak üretir. Atölyenin son aşamasında çocuklar, inşa ettikleri şehrin parçalarını arkadaşlarıyla paylaşıp, tüm parçaları birleştirerek geleceğin şehrini oluşturur.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.