Klitoris Estetiği Nedir? Hangi Durumlarda Uygulanır?

Klitoris estetiği ile bu gibi sorunlar giderilebiliyor ancak uzmanların bu gibi işlemlere yönelik önemli uyarıları bulunuyor.

Sağlık Yayın: 26 Eylül 2023 - Salı - Güncelleme: 26.09.2023 16:53:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

 

Kadının cinsel haz alma organı olan klitorisin üzerindeki veya labiumlardaki fazlalık deri katlantıları kadınların cinsel hazzına engel olurken aynı zamanda çeşitli vajinal mantarlara ve idrar yolu enfeksiyonlarına da neden olabiliyor. Klitoris estetiği ile bu gibi sorunlar giderilebiliyor ancak uzmanların bu gibi işlemlere yönelik önemli uyarıları bulunuyor.

 

Günümüzde sıkça başvurulan uygulamalardan biri olan Klitoris Estetiği, kadınlarda gerek cinsel hazda artışın sağlanması gerekse de çeşitli vajinal rahatsızlıkların giderilmesinde kullanılıyor. Oldukça hassas ve uzmanlık gerektiren bu operasyonların uygulanması, avantajlarına ve dezavantajlarına dair Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Âzer Uluğ önemli bilgiler paylaştı.

 

Dr. Âzer Aras Uluğ, “Kadının cinsel haz alma organı olan klitorisin üzerindeki veya labiumlardaki (iç dudaklar) fazladan olan deri katlantıları cinsel ilişki sırasında klitorisin üstünü kapattığı için cinsel uyarılmayı engelleyebiliyor. Bu şekilde de kadının orgazma ulaşmasını zorlaştırabiliyor. Ayrıca bu deri katlantılarının arasında bakteriler ve mantar oluşabiliyor. Bu bakteri ve mantarlar nemli bir alanda çoğalıp üreyebiliyor ve kadında enfeksiyon oluşturabiliyor. Bu hastalar sık sık vajinal mantar ve idrar yolu enfeksiyonu geçiriyorlar. Çünkü bu organlar birbirleriyle çok yakın komşuluk içindeler.
Ayrıca iç çamaşırı giydiklerinde rahatsızlık hissediyorlar. Sürekli antibiyotik kullanmak zorunda kalıyorlar. Cinsel hayatlarında orgazm olma güçlükleri yaşıyorlar. Tayt, mayo, bikini giyerken problem yaşıyorlar. Bu gibi durumlarda uygun hastalarda Klitoris Estiği gündeme gelebiliyor.” Dedi.

 

Tecrübeli cerrahlar tarafından yapılması gerekir.

Klitorisin yapı itibari ile hassas bir organ olduğunu ve bu bölgede çok sayıda sinir ve damarlar olduğunu ifade eden Âzer Aras Uluğ, işlemin mutlaka deneyimli cerrahlar tarafından yapılması gerektiğinin altını çizdi. Dr. Uluğ, “Bu işlem sadece estetik ve hoş görünme amacı ile yapılmaktan ziyade bahsettiğim sağlık sorunlarının çözülmesine de katkı sağlamaktadır.

Burada da hastaların ehil ellerde, deneyimli cerrahlara ameliyat olması çok önemlidir. Çünkü klitorise giden çok sayıda sinir ve damar var. Dolayısı ile bu alana hakim deneyimli ve ayrıca eğitim almış cerrahlar tarafından yapıldığı zaman sonuçlar da başarı sağlıyor. Bu yüzden bu tarz ameliyatlara karar vermeden önce hastaların çok iyi araştırma yapması gerekir. Bu gibi işlemlerin kesinlikle ameliyathane ortamında yapılması gerekir. Klitoris estetiği spinal veya genel anestezi ile yapılabilir. İşlem esnasında ve sonrasında hastalar ağrı hissetmez.” Şeklinde konuştu.

 

Klitoris Estetiği Kimlere Yapılmaz?

Klitoris estetiğinin 18 yaşından küçüklere yapılmaması gerektiğini ifade eden Dr. Âzer Aras Uluğ, doğru hasta seçiminin uzman muayenesi ile belirleneceğini ifade etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.