Radisson Blu Hotel Kaş

Antalya'nın batısında, turkuaz renkli denizi, doğal güzellikleri ve tarihi mirasıyla bilinen Kaş ilçesinde hayata geçirilen Radisson Blu Hotel’in tasarımı ilhamını bölgenin topografik yapısından ve kültürel bağlamından alıyor.

Yayın: 11 Eylül 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 11.09.2023 17:08:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Yeşim Kozanlı Mimarlık’tan Kaş’ın Özgün Ruhunu Yansıtan Resort Otel:

 

25 seneyi aşkın deneyimi ile akredite olduğu uluslararası otel zincirleri ve dünya markaları için konaklama projeleri üreten İç Mimar Yeşim Kozanlı liderliğindeki Yeşim Kozanlı Mimarlık, Radisson Hotel zincirinin Antalya’daki ilk resort oteli olan Radisson Blu Hotel Kaş’ın mimari ve iç mimari tasarımlarına imza attı.

Yeşim Kozanlı Mimarlık tarafından Kaş'ın ruhunun, tarihinin ve doğasının hissedilebileceği ve yaşanabileceği bir deneyim alanı olarak planlanan otelin tasarımı, “yeniyim ama buralıyım” fikrini her alanda misafirlerine hissettirecek şekilde, Kaş'ın tarihine, kültürüne ve doğal zenginliklerine saygı gösteren bir anlayışla ele alındı.

Geçtiğimiz Haziran ayında hizmete açılan Kaş, Antalya bölgesindeki Radisson Hotel Blu’nun mimari ve iç mimari tasarımını, ağırlama sektöründeki çeyrek asırlık deneyimini dünyanın farklı coğrafyalarında hayata geçirdiği ödüllü projelerle taçlandıran Yeşim Kozanlı liderliğindeki Yeşim Kozanlı Mimarlık üstlendi.

Antalya'nın batısında, turkuaz renkli denizi, doğal güzellikleri ve tarihi mirasıyla bilinen Kaş ilçesinde hayata geçirilen Radisson Blu Hotel’in tasarımı ilhamını bölgenin topografik yapısından ve kültürel bağlamından alıyor. Bölgenin MÖ 3000 yıllarına dayanan köklü tarihi ve ünlü Antiphellos antik kentinden tarihi Likya tahıl ambarlarına uzanan anıtsal ve sivil mimari örnekleri Radisson Blu Hotel’in mimari ve iç mimari tasarımını doğrudan etkiledi. Geleneksel yapılarda kullanılan doğal taş cepheler, alaturka kiremitler ve ahşap doğramalar gibi yapısal öğeler modern ve fonksiyonel şekilde projeye aktarıldı. Otel misafirlerinin kendilerini özel ve rahat hissedeceği, ev konforunda bir konaklama deneyimi, tasarımı biçimlendiren öncelikli ihtiyaçlardan biri olarak belirlendi. Misafirlerin yeşilden, doğaldan ve sadelikten kopmayacağı, ortak alanlarda sosyalleşme imkanı bulabileceği, otel konaklamasından öte deneyimler yaşayabileceği mekanlar yaratmak hedeflendi.

Sonuçta bulunduğu bölgeye saygılı bir mimari çizgiye, az katlı ve geniş alanlara sahip bir kütleye, sade bir tasarıma ve insan ölçeğine sahip bir konaklama merkezi ortaya çıktı. Coğrafyanın doğal iklimlendirme özelliklerinin kullanıldığı projenin iç ve dış mekanlarında bölgenin yerel renk ve dokularını yoğun bir şekilde hissedebilmek mümkün. Toprak tonlarının ağırlıklı olarak kullanıldığı projede çevre peyzaj etkileri maksimum düzeye çıkartılarak, doğa ile olan bağlantının sürekliliği sağlandı.

Aydınlatma, akustik ve hava kalitesi gibi unsurlar, iç mekanların konforunu artırmak için dikkatle ele alındı. Doğal taş zemin ve el yapımı özel seramiklerle kaplı yüzeyler, doğadan ilham alan tasarım felsefesi ile sürdürüldü. Açık ve kapalı mekanlar arasında kolay geçiş sağlayan cam cepheler ve sürgülü paneller, doğanın huzurlu ritminin iç mekanlara taşınmasını sağladı. Otelin içerisinde, geleneksel motiflerle süslenmiş modern sanat eserleri yer alıyor. Restoran, yerel lezzetlerin modern sunumlarıyla Kaş'ın gastronomik zenginliklerini sergiliyor.

Kaşın Ruhuyla Bütünleşen Modern Konfor

Duvarlar, nesiller boyu aktarılan bilgiyle hayat bulan geleneksel "köy sıvası" tekniği ile kaplandı. Bu sıva, estetik açıdan sadece Kaş'ın özünü yansıtmakla kalmıyor, aynı zamanda doğal bir yalıtım da sağlıyor. Toprak tonları, bu doğallığı destekleyerek odalara sıcaklık katarken bu tonların modern bir tasarımla harmanlanması, sakin bir atmosfer yaratıyor. Geniş ve konforlu alanlara sahip olan konuk odaları ve suitler, renk paleti ve doku seçimleriyle doğaya uyum sağlıyor. Konuklar, bu odalarda Kaş'ın ruhunu derinden hissederken modern konforun keyfini de deneyimliyor.

Otelin açık alanları, Kaş'ın bitki örtüsünü yansıtan yerli ağaçlar ve bitkilerle donatıldı. Havuz başı alanları ve açık sushi bar, bölgenin esintisini hissetmek için ideal mekanlar olarak öne çıkıyor. Güneşli ve gölge alanları etkili şekilde ayıran seperatörler, iç dış ilişkisinin her noktada yaşanmasına imkan sağladı. Doğal malzemelerle donatılan, huzurlu ve enerjik bir atmosfer yaratan spa ise rahatlatıcı bir kaçış noktasını müşterilerine sunmayı hedefliyor. Ayrıca otel, sürdürülebilirlik ilkesiyle hareket ediyor: Kaş'ın doğal güzelliklerini korumak ve çevreye minimum zarar vermek için atık yönetimi, enerji tasarrufu ve su koruma uygulamalarını benimsiyor.

Radisson Hotel Kaş, İç Mimar Yeşim Kozanlı liderliğindeki Yeşim Kozanlı Mimarlık  tarafından sadece bir otel değil, aynı zamanda Kaş'ın ruhunun, tarihinin ve doğasının hissedilebileceği ve yaşanabileceği bir deneyim alanı olarak planlandı. Misafirlerine Kaş'ın benzersiz güzelliklerini keşfetmenin ötesinde, kentin hikayesine dokunmayı ve onunla bir bütün olmayı vadeden otelin tasarımı, “yeniyim ama buralıyım” fikrini her alanda misafirlerine hissettirecek şekilde, Kaş'ın tarihine, kültürüne ve doğal zenginliklerine saygı gösteren bir anlayışla ele alındı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.