Turkcell Ekosistem Markalarını ‘Türkiye’nin Çiftleri’nin Hikâyeleriyle Anlatıyor

Fizy ile başlayan reklam serisinde Pasaj, TV+, Paycell ve lifebox gibi farklı ekosistem markalarının kolaylıkları ve avantajları konu edilecek.

Güncel Yayın: 26 Eylül 2023 - Salı - Güncelleme: 26.09.2023 16:36:00
Editör -
Okuma Süresi: 11 dk.
Google News

Melis Sezen ve Onur Tuna, Turkcell teknolojileri için kamera karşısına geçti

Sunduğu teknolojilerle müşterilerinin hayatını kolaylaştıran Turkcell, dijital markalarıyla büyük bir ekosisteme sahip olduğunun vurgusunu “Dünyalar Senin Olsun” sloganıyla yaparken bir yandan da yeni reklam yolu olarak belirlediği “Türkiye’nin Çiftleri” ile bilindik hikâyeleri, alışılagelmişin dışında bir yaklaşımla ekrana taşıyor. Turkcell, yeni reklamlarında hem yenilikleri ve kampanyaları duyuruyor hem de reklam yüzleri Melis Sezen ve Onur Tuna’nın girdiği rollerle 5 farklı Turkcell teknolojisini ele alıyor. fizy ile başlayan reklam serisinde Pasaj, TV+, Paycell ve lifebox gibi farklı ekosistem markalarının kolaylıkları ve avantajları konu edilecek.
Yediden yetmişe herkese dokunan marka ekosistemindeki ürün, hizmet ve dijital servisleri ile kullanıcılarının hayatını kolaylaştıran Turkcell, eşsiz teknolojisiyle müşterilerinin yanında oluyor. Dijital markalar ekosistemine dönüşüm yolculuğuna hız veren Turkcell, bünyesinde yer alan teknolojileri anlatmak için “Türkiye’nin Çiftleri” kurgusunu hayata geçirerek yeni bir reklam serisi başlattı. Turkcell, herkese hitap eden teknolojilerini yepyeni bir reklam yolu olarak belirlediği “Türkiye’nin Çiftleri” ile anlatıyor. Ünlü oyuncular Melis Sezen ve Onur Tuna’nın birbirinden farklı karakterlerdeki Türkiye’nin Çiftleri’ni canlandırdığı filmlerde, Turkcell hattı olsun olmasın herkesin kullanımına açık olan Turkcell ekosistemi tanıtılıyor. 
Alper Ergenekon: “Müşterilerin deneyime odaklandığı çağda; Turkcell Ekosistemi en kuvvetli kasımız” 
Üstün teknolojisi, ürün-servisleri ve sundukları tekliflerle müşterilerinin hayatlarını kolaylaştırmak için çalıştıklarının altını çizen Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alper Ergenekon şunları söyledi: 
“Günümüzde tüketiciler yaşadıkları deneyime çok daha fazla önem vermeye başladı. Turkcell olarak eşsiz altyapımız üzerinden sunduğumuz ve ekosistem markalarımızı oluşturan dijital ürün-servislerimiz, müşterilerimizin istediği bu deneyim ihtiyacını karşılama noktasında sahip olduğumuz en kuvvetli kasımız. Teknolojilerimizi Turkcell’lilerle olduğu kadar Turkcell hat sahibi olmayanlarla da buluştuğumuz ekosistem markalarımızın özelliklerini “Dünyalar Senin Olsun” söylemimizle yaygınlaştırma başlamıştık. Bu çatı altında şimdi de yeni bir marka iletişim platformu oluşturduk ve reklam yolumuzu “Türkiye’nin Çiftleri” olarak kurguladık. Bu yolculukta bize ünlü oyuncular Melis Sezen ve Onur Tuna eşlik etti. Turkcell ekosistemini ülkemizdeki eğlenceli hikâyelerle harmanlayarak “Türkiye’nin Çiftleri”nin bakış açısıyla ekrana taşımaya başladık.”
Dijital servislerin tekil kullanıcı sayısında yaklaşık yüzde 70 artış
Alper Ergenekon dijital servislerin büyüme rakamlarıyla ilgili 2021’in 2’inci çeyreğinde başlayan ekosistem markasına dönüş yolculuğundan bugüne, dijital servislerinin tekil kullanıcı sayısının yaklaşık yüzde 70 arttığını belirtti. Turkcell’in dijital servisleri 2021 yılı 2. çeyrek döneminde tekil gelirlerde yıllık yüzde 32 büyürken bu yılın aynı döneminde yıllık yüzde 87 büyüme gösterdi. Ergenekon; “Bu büyüme rakamları bize bugün geldiğimiz noktada artık şirketlerin büyüme stratejilerinde ekosistem markası kurmanın ve bunu yönetmenin öneminin giderek artırdığını gösteriyor” dedi. 
“Teknolojiler de hikâyeler de herkese hitap ediyor”
Dijital dönüşümle reklam izleme ve üretme alışkanlıklarının da değişime uğradığına değinen Ergenekon sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüketici araştırmaları gösteriyor ki izleyicilerin ekran başındaki ortalama dikkat süreleri giderek düşüyor. Bu da markaları, mesajlarını aktarmak için daha kısıtlı bir zamanda daha dikkat çekici reklam senaryoları oluşturmaya itiyor. Eskiden reklam filmleri çok daha uzun süre yayında kalırdı. Bugün baktığımızda dikkati yakalamaya çalışan markalar, kullanıcı deneyimlerini daha kısa ve net mesajlarla hikâyeleştirerek ekrana taşıyor. İzleyiciler aynı zamanda üzerinde konuşabileceği, kendi hayatından bir parça bulabileceği içerikler görmek istiyor. Yaptığımız müşteri testlerinde de gördük ki üzerine en çok konuşulan içerikler; ilişkiler, evlerin içindeki hayatlar ve çiftler. Biz de “Türkiye’nin Çiftleri” ile ikili ilişkiler ve farklılaşan hayat hikâyeleri üzerinden Turkcell olarak her türlü ihtiyaca ve yaşam tarzına yönelik bir teknolojimizin olduğunu anlatmak istedik.” 
“DNA’mızda yer alan yenilikçi yaklaşımı reklamlarımıza da taşıdık”
Turkcell’in DNA’sında yer alan yenilikçi yaklaşımı reklamlarına da taşıdıklarını söyleyen Ergenekon “Ekosistemimizde yer alan fizy, TV+, paycell, lifebox ve pasaj olmak üzere beş marka için sadece bir haftada çekimleri tamamladık. Yoğun ve en ince detayına kadar planlanan bir prodüksiyon süreci ile çektiğimiz reklamlarımızla ekran tüketiminin değişen dünyasına uygun içerikler üretmeye gayret ettik. Araştırmalar da gösteriyor ki müşteriler artık aynı içeriği aylar boyunca izlemek istemiyor; farklı içerikler görmek istiyor. Tam da bu noktadan yola çıkarak, Türkiye’nin Çiftleri, kısa aralıklarla ve bambaşka kurgularla karşınızda olacak. Sürekli farklı karakterlere bürünecek Türkiye’nin Çiftleri’ni izledikçe herkes kendisinden bir parça bulacak. Hayat Turkcell teknolojileriyle kolaylaşacak, çok daha keyifli bir hale gelecek.”
İki yıldan uzun süredir Turkcell’in reklam yüzü olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Melis Sezen, “Beş farklı markanın filmini bir hafta gibi kısa bir sürede çekerken kendimi mini dizide oynar gibi hissettim” dedi. Turkcell ailesine yeni katılan Onur Tuna ise TV+ uygulamasını ilk çıktığı günden beri kullandığını ve en çok geri alma özelliğini beğendiğini söyledi. 
Turkcell’in dijital ekosistemini “Türkiye’nin Çiftleri” anlatacak
Dijital müzik platform fizy; sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri Pasaj, Türkiye’nin dijital içerik platformu TV+, dijital ödeme ve finansal hizmetler platformu Paycell ve kişisel bulut depolama hizmeti lifebox gibi farklı ekosistem markalarının kullanıcı avantajlarını konu edinen reklam film serisi, tüm Türkiye’ye Turkcell’in yeni marka dönüşümü ve hizmetlerini anlatacak. 
Türkiye’nin Çiftleri; canlandıracağı farklı karakterleriyle bazen romantik bir çifti bazen de gezginleri oynayacak. Serinin bir filminde sporu yaşam biçimi olarak benimsemiş çift, diğerindeyse alışılmış yaşlı kalıplarının dışına çıkan, torunlarını hayrete düşürecek tercihler yapan yeni nesil anneanne ve dede olarak boy gösterecek. Bazen de dizi ve film tutkunu bir çifte hayat verecek. Reklam serisinin yayına girmesi için sahada ve arka planda 120 kişi çalışırken Melis Sezen ve Onur Tuna’nın makyajları için 23 saat harcandı.

 


KUTU 
Ekosistem Markaları
“fizy bilir seni”
Uygulamayla müzik dinleme keyfi farklı bir boyuta taşıyan ve 30 milyonun üzerinde indirilme rakamına sahip olan fizy, en son geldiği noktada kullanıcılarının ruh hallerini yüzlerinden tanıyor. Moodmetre özelliği sayesinde kullanıcılar tek tuşla yüzlerini telefonlarının kamerasına gösteriyor, fizy ise saniyeler içerisinde ruh haline uygun çalma listesini öneriyor. Böylece kullanıcıların moduna uygun müziklere ulaşmak fizy ile çok kolaylaşıyor. Ayrıca keşfetmeyi sevenler için “story” özelliği de öne çıkıyor. Kullanıcılar bir yandan müzik dinlerken diğer yandan hikâye formatında içerikleri takip edebiliyor. 
Teknoloji alışverişlerinde Turkcell güvencesiyle Pasaj fırsatları
Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapılan ilk pazaryeri olma rozetiyle yoluna devam eden Pasaj, Kahramanmaraş depremlerinden sonra başlattığı Gönül Bağı Pasaj’ı ile önemini bir kez daha ortaya koydu. Diğer yandan sunduğu avantajlı tekliflerle bütçe dostu alışverişin önünü açan Pasaj, Turkcel’li olsun ya da olmasın tüm kullanıcılarına kredi kartı limitine takılmadan 36 aya varan taksit imkanıyla alışveriş yapmalarına imkân sağladı. Pasaj alışveriş kredisiyle ihtiyaçları tamamlamak hem kolay hem de avantajlı hale geldi.
Paycell, ‘3.0’ dedi
Türkiye’nin dijital ödeme ve finansal hizmetler platformu Paycell, kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmak için tamamen yenilendi. Yeni versiyonu ile eriştiği son teknolojisi ve ön yüzüyle daha ‘kolay’, ‘akıllı’, ‘kişisel’ ve ‘hızlı’ hizmet sunan Paycell, kullanıcılarına herhangi bir bankacılık sistemine dahil olmadan tek uygulama üzerinden tüm finansal işlemlerini yapma ayrıcalığı sağlıyor. Ayrıca kullanıcılar özel bakiyelerini Paycell kartına aktarabiliyor ve tüm alışverişlerinde kullanabiliyorlar. Ödemelerini Turkcell faturalarına yansıtarak da yapabiliyorlar. Üstelik anında yüzde 20 nakit iade kazanıyorlar.
Dijital ekosistemin göz bebeği TV+, televizyon izleme alışkanlıklarına yön veriyor
Turkcell’in dijitalleşmenin en somut örneklerini gösteren ekosistem markalarından biri olan TV+, Türkiye’de içerik izleme alışkanlıklarını da şekillendiriyor. Değişen dünyada PRO ürünüyle ‘süper platform’ çağını başlatan TV+, 2,4 milyon kişiye zengin ve nitelikli içerik sunuyor. Yerli ve yabancı pek çok platform ile dünyanın en önemli stüdyoları ve içerik tedarikçileriyle iş birlikleri yaparak tüm dijital platform uygulamalarının içeriklerine izleyicilerin tek bir kutu üzerinden ulaşabildiği bütünleyici bir izleyici deneyimi sunmaya odaklanıyor. Kullanıcılar, TV+’ın sunduğu zengin içerikleri TV+ PRO cihazı üzerinden mekân bağımsız internete ulaşılabilen her yerden izleyebiliyor. TV+’taki güçlü donanım özellikleri, lisanslı Android TV tabanlı yazılımıyla üstün bir TV deneyimi sağlıyor. Bu sayede her televizyon, akıllı televizyon oluyor. 
lifebox yenilendi, 2,1 milyon kişi anı biriktiriyor
Turkcell’in kişiselleştirilmiş bulut alanında hizmet veren ekosistem markası lifebox, ara yüzünü de 2023’te tamamen yeniledi. Böylece müşteri deneyimini kolaylaştıran hızlı, pratik ve kullanıcı dostu uygulama olma değerini artırdı. Sahip olduğu güçlü Turkcell altyapısıyla dijitalleşmenin ve kullanıcıların en önemli ihtiyaç duyduğu depolama ve veri güvenliğine de cevap veren lifebox’ın 2,1 milyon kullanıcıya hizmet veriyor. lifebox’ta bugüne kadar toplam boyutu yaklaşık 15 petabayt’ı (PB) bulan 8,6 milyar adet dosyayı yedeklendi. 1 petabayt’ın 10 bin saatlik TV programına denk geldiği göz önüne alındığında, lifebox’ın depoladığı dosyaların, 30 yıl hiç uyumadan izlenebilecek 150 bin saatlik TV programına denk geliyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.