Koleksiyon Mobilya,Globalde Stratejik Büyümesini Sürdürüyor

Koleksiyon Mobilya Yönetim Kurulu Başkanvekili Doruk Malhan “Türkiye ve BAE stratejik düzeyde iş birliklerini arttırma kararı aldı.

Güncel Yayın: 18 Eylül 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 18.09.2023 10:51:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

 

Yüksek kaliteyi yenilikçi tasarım anlayışıyla birleştiren Koleksiyon Mobilya 50. yılında dünya ticaretinde stratejik konumu, gelişmiş altyapısı, serbest ticaret bölgeleri ve limanlarıyla öne çıkan Dubai’de açtığı yeni showroomu ile global büyüme hedefleri doğrultusunda ilerlemeye devam ediyor. Koleksiyon Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Koray Malhan ve Başkan Vekili Doruk Malhan’ın ev sahipliğiyle gerçekleşen etkinliğe Abu Dabi Büyükelçisi Tugay Tunçer, Dubai Başkonsolosu Onur Şaylan ile Dubai mimarlık ve tasarım dünyasının önemli isimleri ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı. İhracatın tüm satışlara oranını 5 yılda yüzde 50’ye yükseltmeyi hedefleyen Koleksiyon Mobilya’nın ikinci nesil yöneticileri Koray Malhan ve Doruk Malhan, Dubai’deki önceliklerinin marka bilinirliğine yatırım yapmak olduğunu belirterek, “Made in Türkiye” menşeli Koleksiyon ürünlerini Dubai aracılığıyla tüm Ortadoğu’ya ve Afrikadaki müşteriler ile buluşturmaya hazırlandıklarını ifade ettiler. 

Yaşam alanlarına değer katan tasarımlara imza atarak hayatın her anına dokunan Koleksiyon Mobilya, 50. yılında yatırımlarına devam ederek Ortadoğu ve Afrika ülkelerine ihracatın ana kapısı olacak Dubai showroomunun açılışını gerçekleştirdi. Bugün yeni neslin yönetime geçtiği Koleksiyon Mobilya, büyüme stratejisini global pazarlara yönlendirerek sektörünün bölgesel lideri olma yolunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Dubai yatırımı ile bölgesel varlığını güçlendirmeyi hedefleyen Koleksiyon Mobilya, Dubai için 20 yıla aşkın süredir BAE'de inşaat tecrübesiyle tanınan MILO ile stratejik iş birliği gerçekleştirdi.

“Dubai yatırımımız ile katma değerli ihracatımızı Ortadoğu ve Afrika’ya taşıyacağız”

Koleksiyon Mobilya Yönetim Kurulu Başkanvekili Doruk Malhan “Türkiye ve BAE stratejik düzeyde iş birliklerini arttırma kararı aldı. Bunu takip eden süreçte karşılıklı ticaretin yükselmesi ve çift yönde yatırımların gelişmesini bekliyoruz. Dubai, dünyanın farklı bölgeleri arasında önemli bir geçiş noktasında yer alıyor. Asya, Afrika ve Avrupa arasında kritik köprü görevi gördüğü için uluslararası ticarette hızlı ve etkili çözümler sunan bir bölgede olmasıyla öne çıkıyor. Dubai showroomumuz ile iki ülke arasındaki iş birliğinin artmasıyla oluşacak ihtiyaçları karşılamaya talibiz.  Şu an mobilya sektörü kilo başına 2,5 dolar değerinde bir ihracat gerçekleştirirken, Koleksiyon Mobilya’nın bazı ürünlerinin ihracat değeri kilo başına 24 dolara ulaşıyor. Dubai yatırımımız aracılığıyla gerçekleştireceğimiz katma değerli ihracat ile ülkemizin ekonomisine de değer katacağız” dedi. 

“Made in Türkiye menşeli ürünler ile büyüyeceğiz”

Büyüme stratejilerini global pazarlara çevirdiklerini söyleyen Koleksiyon Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Koray Malhan, “Dubai, Ortadoğu ve Afrika’nın en önemli ticari buluşma noktası ve yatırımcılar tarafından dünyaya açılan kapı olma misyonu taşıyor. Dubai Havalimanı, 2022 yılında 56 milyon kişiyi ağırlayarak dünyanın en büyük havalimanlarından biri olarak öne çıkıyor. Bu Dubai’deki ticari hareketliliği ve potansiyeli gösteriyor. Bölgeye kuvvetli bir etki gücü olan bu önemli dünya şehrinde sergilediğimiz ürünlerimizle Koleksiyon Mobilya’nın global büyüme hedefleri doğrultusunda marka tanınırlığını artıracağız. Biz dünyanın tüm ülkelerinde Tekirdağ’daki fabrikamızdan çıkan “Made in Türkiye” menşeli ürünlerimizle varız. Şu an ihracatımızın yüzde 50’sini Ortadoğu ülkelerine gerçekleştiriyoruz. Dubai yatırımımız aracılığıyla Ortadoğu ve Afrika ülkelerine olan ihracat volümünü arttıracağız. Dubai bizim çıkış noktamız olacak” dedi. 

“Dubai’de marka yatırımına öncelik vereceğiz”

Dubai’de marka yatırımlarına öncelik vereceklerini söyleyen Koleksiyon Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Koray Malhan, “Koleksiyon Mobilya olarak ikinci 50. yılımızda “hayatın her anına dokunan” bir marka olarak büyümeye devam edeceğiz. Dubai’de son 10 yılda yaklaşık 30 adet proje tamamlandık. Bunlar içerisinde Fitch Rating, Asian Infrustructure Investment Bank, Euroclear, Clyde & Co, C-Bridge Capital, Adyen, Ankura ve gibi global projelerimiz arasında öne çıkıyor. İyi tasarımı yaşamına katmak isteyen herkese hitap etmek istiyoruz” açıklamalarında bulundu. 

189 milyon TL’lik yatırımın ilk aşaması tamamlandı 

Koleksiyon Mobilya’nın ikinci 50 yılında büyüme planlarına devam ettiklerini  belirten Koleksiyon Mobilya Yönetim Kurulu Başkanvekili Doruk Malhan, bu doğrultuda yeni global pazarlarda büyürlerken, yurtiçinde de yeni yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirterek Türk ekonomisine sağladıkları katkının artarak devam edeceğini sözlerine ekledi. Doruk Malhan sözlerine şu şekilde devam etti: “Amerika ve Ortadoğu, Koleksiyon Mobilya için ana pazar niteliği taşıyor. Bugün Tekirdağ’da bulunan tesisimizde ürettiğimiz Türkiye menşeli ürünlerimizi yurtdışında daha çok müşteriyle buluşturmaya devam edeceğimiz. Bizim öncellikli hedefimiz Türkiye ekonomisi için çalışmak ve daha çok istihdam yaratmak. Biz Türkiye’nin “kaliteli üretim gücünü” tüm dünyaya duyurmak istiyoruz. Bunun için de yakın bir dönemde Tekirdağ’daki fabrikamızda yatırım sürecine başladık. İlk yılda 189 milyon TL’lik bir yatırım gerçekleştireceğiz. Bunun 46,5 milyon TL’lik tutarını tamamladık bile. İlk aşamada, global büyüme stratejimize de katkı sağlaması amacıyla fabrikamızda kapasite arttırımına odaklandık. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.