Aktüel Gazete
fonexkozmetik
Son Dakika
Meyve suları asitten daha asitli Yeni Askerlik Kanunu kabul edildi 29 ile süper başkanlık modeli geliyor Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu kulüplere ceza yağdırdı Erol Ersan yeniden BİGİAD Başkanı GÜÇLÜ AİLE İÇİN HERKES SEFERBER OLMALI 14 MİLYON KONUT ELDEN GEÇİRİLECEK Boğaziçi Köprüsü'ne Galatasaray'ın 20x10 metre bayrağıasıldı Mehmet Topal ailesiyle Ataköy Marina Park'ta Prof. Dr. Candeğer: Avcı Prof. uyarı cezası aldı
ZeytinburnuBağcılarKüçükçekmeceBeylikdüzüEsenlerBayrampaşaFatihBeyoğluAvcılarEsenyurtBakırköyBeykoz
Diğer İlçeler
 Erol Ersan yeniden BİGİAD Başkanı
Erol Ersan yeniden BİGİAD Başkanı
 
GÜÇLÜ AİLE İÇİN HERKES SEFERBER OLMALI
GÜÇLÜ AİLE İÇİN HERKES SEFERBER OLMALI
 
Selim Gülgören: 'Kanım kaynar müzik yapmak icin'
Selim Gülgören: 'Kanım kaynar müzik yapmak icin'
 
Abay'da En Renkli Engelli Haftası kutlaması
Abay'da En Renkli Engelli Haftası kutlaması
Uluslararası Yüksek Lisans Oyunculuk Eğitimi Başlıyor
 
Uluslararası Yüksek Lisans Oyunculuk Eğitimi Başlıyor
13 Aralık 2011 Salı 18:53
İstanbul Fransız Kültür Merkezi (FKM) ve Paris Drama Sanatı Yüksek Okulu (ESAD) ve İBB Şehir Tiyatroları Çağdaş Gösteri Sanatları Merkezi (ÇGSM), altı ay sürecek ortak bir eğitim projesine imza atıyor.
Facebook
Google
Twitter
Yazdır
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Çağdaş Gösteri Sanatları Merkezi (ÇGSM), İstanbul Fransız Kültür Merkezi (FKM) ve Paris Drama Sanatı Yüksek Okulu (ESAD) ortak bir eğitim projesine imza atıyor. Bu büyük proje kapsamında, daha çok Jacques Lecoq ekolünden gelen ve bu ekolün ustaları sayılan Jean Claude Cotillard, Laurent Van Kote, Jason Turner, Heinzi Lorenzen, Alexandre Del Perugia ve Yves Marc gibi Fransa’nın ünlü tiyatro sanatçıları ve eğitmenleri tarafından İBB Şehir Tiyatroları ÇGSM Atölyesi’nde profesyonel tiyatroculara açık atölyeler gerçekleştirilecektir.



2012 sezonu ve yaz dönemi boyunca her ay bir sanatçıyı, bir hafta boyunca davet ederek altı ayda tamamlaması planlanan program çerçevesinde; her sanatçı bir hafta sürecek, otuz saatlik bir çalışma yürütecektir. Atölyelerde çağdaş oyunculuk biçimleri, bedensellik, hareket analizi, clown, bedensel mim gibi konular üzerine çalışmalar sürdürülecektir.



Programın ilk etkinliği 2012 Şubat ayında ESAD Paris Drama Sanatı Yüksek Okulu Direktörü Jean-Claude Cotillard ile başlayacak ve her ay bir Fransız sanatçının bir haftalık yoğun çalışma programıyla devam edecektir. 2012 Eylül ayında Heinzi Lorenzen atölyesinden sonra da İBB Şehir Tiyatroları’nda bir sunum yapılacaktır.



2012 Ocak ayında ise bu uzun soluklu eğitim projesi için ön ayak oluşturacak ve aynı zamanda 6 Fransız sanatçının sezon boyunca çalıştıracağı 20 sahne sanatçısı belirlenecektir. Başvurular internet üzerinden İBB Şehir Tiyatroları ÇGSM web sitesinden yapılabilir. Profesyonel oyunculara açık ve ücretsiz olan bu programa, bağımsız, kurum veya özel bir tiyatroya bağlı olarak çalışan tüm oyuncular başvurabilecektir.



Profesyonellere yönelik ve ücretsiz gerçekleşecek olan bu atölyelerin çalışma grubunu belirlemek amacıyla bir eleme yapabilmek için 2012 Ocak ayında ÇGSM’de iki ön atölye gerçekleştirilecektir. Bu atölyeler söz konusu eğitim projesine katılmak isteyen herkese açık ve ücretsiz olacaktır. Atölyeler sonunda da bu uzun soluklu programın katılımcıları belirlenecektir.



Ocak ayındaki atölyelerden ilki; Fabrice Farchi’in “Bir Yaz Gecesi Rüyası’na Alternatif Bir Yaklaşım” atölyesi olacaktır. Atölyenin hareket noktasını, Lecoq'un ve LEM'in "mimodinamik" kavramı üzerinden şekillenecek olan Shakespeare’in “Bir Yaz Gecesi Rüyası”na alternatif yaklaşım biçimi oluşturacaktır. Bu perspektiften yola çıkarak metnin dinamikleri incelenerek, oyuncunun beden hareketi ve obje manipülasyonuyla bu dinamikleri sahneye nasıl taşıyabileceği araştırılacaktır. Fabrice Farchi, uzun yıllar obje tiyatrosu ve kukla tiyatrosu alanında çalışmalar yürüttükten sonra Mehmet Ulusoy, Ariane Mnouchkine, Adel Hakim gibi yönetmenlerin yönettiği atölyelerde ve Jacques Lecoq Tiyatro Okulu Senografi Laboratuvarı Hareket Etüd Merkezi’nde (LEM) deneysel çalışmalar gerçekleştirmiştir.



Ocak ayında gerçekleşecek olan bir diğer atölye ise; Fehmi Karaarslan’ın yapılacak olan eğitim programının içeriğini tanıtacağı “Yaratıcı Oyunculukta Beden Kullanımı ve Hareket Dinamikleri” atölyesi olacaktır. Fehmi Karaarslan, 1995-1999 yılları arasında ENSATT’da (Devlet Yüksek Teknik ve Sanatlar Tiyatro Konservatuvarı), 2002-2004 yılları arasında ise Uluslararası Jacques Lecoq Okulu’nda eğitmenlik görevinde bulunan ve aynı zamanda Fransa’daki proje koordinatörümüz olan Paul Andre Sagel’in önce öğrencisi daha sonra asistanı olmuştur.



Tüm atölye çalışmaları İBB Şehir Tiyatroları Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde bulunan Çağdaş Gösteri Sanatları Merkezi (ÇGSM) atölyesinde gerçekleştirilecektir.





PROGRAM İÇERİĞİ VE TARİHLER



ŞUBAT 2012 - JEAN CLAUDE COTILLARD

Burlesque oyunculuk modeli, melodram ve beden komiği yaratma üzerine 30 saatlik bir program yürütecektir.



NİSAN 2012 - JASON TURNER

Hareket analizi ve hareketten oyun kurma süreçleri üzerine 30 saatlik bir çalışma yürütecektir.



HAZİRAN 2012 - ALEXANDRE DEL PERUGIA

Oyunsallık, hareket, beden koordinasyonu ve oyunculukta risk alma üzerine 30 saatlik bir çalışma yürütecektir.



TEMMUZ 2012 - YVES MARC

Beden farkındalığı, hareket cümleleri kurma ve bedenin yapılandırılması üzerine 30 saatlik bir çalışma yürütecektir.



AĞUSTOS 2012 - LAURENT VAN KOTE

Diğer iki atölyede uygulanmış teknikleri zenginleştirmek ve uygulama kolaylıkları sağlamak için gerekli olan hareket dinamiği ve modern dans üzerine 30 saatlik bir çalışma yürütecektir.



EYLÜL 2012 - HEINZI LORENZEN

Burlesque oyunculuk ve özellikle clown üzerine 30 saatlik bir çalışma yürütecektir.

Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
olimpa
Yazarlar
White Hill
Anket
Sitemizi beğendiniz mi?
Evet
Hayır
Kararsızım
fly
Fotogaleri
Real İstanbul
Videogaleri
İtalyan Hastanesi
Namaz Vakitleri
İmsak
42:0
Güneş
34:0
Öğlen
:08:0
İkindi
:03:0
Akşam
:29:0
Yatsı
:11:0
Çok Okunanlar
aktuellife
Finans
İMKB 100
56539
USD ALIŞ
1.8230
USD SATIŞ
1.8330
EURO ALIŞ
2.3270
EURO SATIŞ
2.3420
POUND ALIŞ
2.8680
POUND SATIŞ
2.9150
ALTIN ALIŞ
93.9140
ALTIN SATIŞ
94.2430
Gençkuşak Aktüel
Tarihte Bugün
1979 San Francisco, California'da Dan White'ın Harvey Milk ve George Moscone cinayetlerinden minimum cezayı almasına karşı 'White Night Riots'(Beyaz Gece Ayaklanması) yaşandı.
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Yazılım: Haber Sitesi Kur
onaltidokuz