Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere Görevine İade Edildi
İçişleri Bakanlığı, hakkında yürütülen adli süreç nedeniyle görevden uzaklaştırılan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin, konutu terk etmeme kararının kaldırılmasının ardından görevine iade edildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin görevine iade edildiğini açıkladı. Bakanlıktan yapılan resmi açıklamada, daha önce tutuklanan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Tutdere’nin, bu tedbirin kaldırılmasıyla birlikte yeniden görevinin başına döndüğü bildirildi.
Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, ‘İcbar Suretiyle İrtikap’ suçu kapsamında tutuklanmış, daha sonra ‘konutu terk etmeme’ şartıyla tahliye edilmişti. Bu gelişmeler üzerine, 10 Temmuz 2025 tarihinde Anayasa’nın 127’nci maddesi ve 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47’nci maddesi uyarınca görevinden uzaklaştırılmıştı.”
İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği’nin 25 Temmuz 2025 tarihli ve 2025/8494 Değişik İş Kararı ile, Tutdere hakkındaki adli kontrol hükümleri kaldırıldı. Bu karar üzerine, İçişleri Bakanı’nın onayıyla Başkan Tutdere yeniden Adıyaman Belediye Başkanlığı görevine iade edildi.
Süreç boyunca geçici olarak görevden uzaklaştırılan Tutdere, adli süreçteki gelişmelerin ardından yeniden aktif görevine dönmüş oldu.