islami sohbet almanya sohbet sohbet siteleri mobil sohbet bets10 giriş

Bakan Fidan’dan Mısır’da Sert çıkış: “Zalimler Tarihten Silinir, Netanyahu da Görecek”

Gazze diplomasisi için Mısır’a giden Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail’in işgal planlarını “yeni soykırım” olarak nitelendirdi. “Zalim, zulmüyle tarihten silinecek. Netanyahu da görecek” diyerek hem devletlere hem STK’lara harekete geçme çağrısı yaptı.

GÜNCEL Yayın: 09 Ağustos 2025 - Cumartesi - Güncelleme: 09.08.2025 14:59:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze krizi için yürütülen diplomasi temasları kapsamında Mısır’a gitti. Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdellaty ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Fidan, İsrail’in Gazze’yi tamamen işgal etme planlarını “yayılmacı ve soykırımcı politikanın yeni bir aşaması” olarak nitelendirdi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile uzun bir görüşme gerçekleştirdiğini belirten Fidan, “Görüşmelerimizin odağında Gazze vardı. Mısır’ın Katar ve ABD ile yürüttüğü arabuluculuk çabalarını destekliyoruz ancak İsrail’in bu girişimleri ısrarla sabote ettiğini görüyoruz” dedi.

İsrail’in Filistinlileri kendi topraklarından çıkarmaya yönelik tüm planlarının yok hükmünde olduğunu vurgulayan Fidan, “Filistin, Filistinlilerindir. İsrail’in Gazze’yi işgal etme planı yeni bir soykırım senaryosudur. İslam dünyası bu konuda birlik içinde hareket etmeli” ifadelerini kullandı.

Gazze’deki insani krize dikkat çeken Bakan Fidan, İsrail’in yardımları engelleyerek Gazzelileri açlığa mahkum ettiğini söyledi. “Zulmün ve zalimin uzun süreli hakim olduğu hiçbir dönem görülmemiştir. Zalim, zulmüyle tarihten silinecektir. Bunu Netanyahu da görecektir” diyen Fidan, hem devletlere hem de sivil toplum kuruluşlarına “Dünyayı ayağa kaldırmalıyız” çağrısında bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.