islami sohbet giftcardmall/mygift bizim mekan cinsel chat mobil chat sohbet izmir chat sohbet dini chat sohbet odaları

Bakan Kurum 2–8 Şubat Kura Takvimini Duyurdu: Yeni Haftada 10 İlde Kura Heyecanı Çevre, Şehircilik

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 2–8 Şubat haftasına ilişkin sosyal konut kura takvimini kamuoyuyla paylaştı. Bakan Kurum, yeni haftada 10 ilde daha kura çekimlerinin başlayacağını açıkladı.

GÜNCEL Yayın: 01 Şubat 2026 - Pazar - Güncelleme: 01.02.2026 17:27:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kurum, “11 ilimizde 455 bin yuvayı tamamladık. Yüzyılın Konut Projesi kapsamında 500 bin sosyal konut hedefiyle çalışmalarımız sürüyor. ‘Ev Sahibi Türkiye’ diyerek bugüne kadar 41 ilde kuralarımızı çektik ve 144 bin 258 vatandaşımızın anahtarını belirledik. Yeni haftada 10 ilimiz için kura heyecanı başlıyor” ifadelerini kullandı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın yürüttüğü Yüzyılın Konut Projesi’nde kura sürecinde beşinci hafta geride kalırken, 29 Aralık 2025’te başlayan çekimler 31 Ocak 2026 itibarıyla devam etti. Bu süreçte toplam 41 ilde sosyal konutların hak sahipleri noter huzurunda belirlendi..

Osmaniye’de Anma ve Kura Töreni Birlikte Yapılacak

Osmaniye’de gerçekleştirilecek kura çekiminin, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin 3. yılı dolayısıyla düzenlenecek “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı anma programı kapsamında yapılacağı bildirildi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılması bekleniyor. Programda depremde hayatını kaybedenler Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla anılacak.

2–8 Şubat Haftasında 36 Bin 458 Konutun Kurası Çekilecek

Açıklanan takvime göre, 2–8 Şubat haftasında 10 ilde toplam 36 bin 458 sosyal konutun hak sahipleri belirlenecek. Kura çekimi yapılacak iller ve konut sayıları şöyle:

  • 2 Şubat Pazartesi: Elazığ (3.825)

  • 3 Şubat Salı: Kayseri (7.562), Zonguldak (1.872)

  • 4 Şubat Çarşamba: Kırşehir (1.633), Düzce (2.470)

  • 5 Şubat Perşembe: Kahramanmaraş (8.195), Afyonkarahisar (4.370)

  • 6 Şubat Cuma: Osmaniye (2.990)

  • 7 Şubat Cumartesi: Yalova (1.805), Kırıkkale (1.736)

Böylece Yüzyılın Konut Projesi kapsamında kura çekimleriyle birlikte on binlerce vatandaş daha ev sahibi olmaya bir adım yaklaşmış olacak..

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.