islami sohbet almanya sohbet sohbet siteleri mobil sohbet bets10 giriş

Giresun’da Fındık Sezonu Öncesi Bahçelerde Yoğun Mesai: Günlük Yevmiye 6 Bin TL’ye Dayandı

Giresun’da fındık hasadı öncesi bahçe altı temizliği yoğunlaştı. Zorluğu nedeniyle bu işi yapan motorcular günlük 6 bin TL’ye kadar ücret talep ediyor. İşçiler, yılda sadece 15 gün süren bu dönemde hem zamanla hem maliyetle yarışıyor.

GÜNCEL Yayın: 04 Ağustos 2025 - Pazartesi - Güncelleme: 04.08.2025 13:00:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Fındık üreticisi Doğan Işık, fındık toplama öncesinde en önemli işin bahçelerdeki ot, diken ve ışkınların temizlenmesi olduğunu belirtti. Ot motorlarının işleri kolaylaştırdığını söyleyen Işık, "Motor, yakıt ve ekipman motorcuya ait olursa, işin zorluğuna bağlı olarak günlük 6 bin liraya kadar ücret isteyenler oluyor" dedi.

“Herkesin Yapabileceği Bir İş Değil”

Işık, bu işin fiziksel dayanıklılık gerektirdiğine dikkat çekerek, "Kimi üretici bu maliyeti karşılayamadığı için kendi işini kendisi yapıyor. Ancak motorları saatlerce sırtında taşımak, ağırlıkla çalışmak kolay değil" diye konuştu.

15 Günde Bitmesi Gerekiyor

Fındık bahçelerinde çalışan yevmiyeci Eyüp Okur ise, bu işin zamanlamasının çok önemli olduğunu vurguladı:
"Bahçe altı temizliği fındık hasadı öncesinde yapılmalı ama ne çok erken ne de geç. Erken yapılırsa yeniden ot büyür, geç kalınırsa fındık toplamak zorlaşır. Bu işi yılda sadece 15 gün yapıyoruz. Malzeme bize ait olursa 5.500 TL’ye yapıyoruz, kimi 6-7 bin TL istiyor."

Ot motoruyla yapılan bu iş, görünüşte kolay gibi dursa da hem tehlikeli hem de ağır bir iş olarak dikkat çekiyor. Fındık üreticileri ise hem yüksek maliyetle hem de fiziksel zorluklarla mücadele ederek yeni sezona hazırlanıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.