İBB iddianamesi tamamlandı: İmamoğlu için 2352 yıla kadar hapis talebi
İstanbul'da yürütülen “İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü” soruşturmasına ilişkin hazırlanan 3 bin 900 sayfalık iddianame tamamlandı. İddianamede, tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu hakkında 828 yıldan 2352 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü dosyada toplam 402 şüpheli yer alıyor. Bunların 105’i tutuklu, 179’u adli kontrol altında, 7’si hakkında ise yakalama kararı bulunuyor.
İddianamede, İmamoğlu’nun “örgütün kurucusu ve lideri” olarak yer aldığı, 10 yıllık süreçte 160 milyar TL kamu zararı oluştuğunun tespit edildiği iddia edildi. Suçlamalar kapsamında İmamoğlu’nun doğrudan veya dolaylı olarak 142 eylemden sorumlu tutulduğu ifade edildi
Savcılığın açıklamasına göre dosyada, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma, dolandırıcılık, suçtan elde edilen gelirlerin aklanması, kişisel verilerin kaydedilmesi ve çevrenin kasten kirletilmesi dahil birçok suçlama yer alıyor.
Başsavcı Akın Gürlek, soruşturmanın tamamlandığını ve iddianamenin İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulduğunu belirterek, sürecin artık yargılama aşamasına geçtiğini söyledi..










