Savcı Katilinin Babasından Çarpıcı Sözler: “Kendi Silahını Kendisi Yetiştirdi”
İstanbul Çekmeköy’de Cumhuriyet Savcısı Ercan Kayhan’ı bıçaklayarak öldüren 19 yaşındaki Mustafa Can Gül’ün babası, yaşananların perde arkasını anlattı.

Savcıyla Baba-Oğul Gibiydiler
Katil zanlısının babası İsmail Hakkı Gül, oğlunun 13 yaşında savcının arkadaşı tarafından işletilen restoranda çalışmaya başladığını belirterek, “Savcıyla aralarında baba-oğul ilişkisi vardı. Evden alır götürürdü, hatası olursa kızardı, döverdi. Beni baba yerine koymazdı” dedi.
Kendi Silahını Kendisi Yetiştirdi
Oğlu hakkında uzaklaştırma kararı bulunduğunu hatırlatan baba, “Çok uğraştım ama oğlumu koparamadım. Defalarca uyardım, ‘Bak kendini katil edeceksin’ dedim. Dinlemedi. Savcı, kendi silahını kendisi yetiştirdi” ifadelerini kullandı.
Ailesinden Uzaklaştı, Tek Başına Yaşıyordu
Baba Gül, oğlunun zamanla ailesinden uzaklaşıp tek odalı bir evde yaşamaya başladığını söyledi. “Alkol, sigara kullanıyordu, kız arkadaşı olmuştu. Para isteyince alamayınca savcıyla araları bozuldu” dedi.
Bu Olaydan Sonra İşimden Oldum
Cinayet günü oğluyla yemek yediklerini anlatan baba, “Kandildi, annesinin elini öptü ama benimkini öpmedi. Çıktı gitti, sonra olan oldu. Böyle bir şey yapacağını hiç düşünmezdim. Bu olaydan sonra işimden de oldum” diye konuştu.