Türkiye’de En Erken ve En Geç İftar Saatleri Belli Oldu
Diyanet’in 2026 Ramazan imsakiyesine göre Türkiye’de ilk iftar Iğdır’da açılacak. En geç iftar ise Çanakkale ve İzmir’de yapılacak.

2026 Ramazan ayında iftar saatleri illere göre farklılık gösteriyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan imsakiye bilgilerine göre Türkiye’de en erken iftar Doğu Anadolu’daki illerde, en geç iftar ise Marmara ve Ege bölgesinde yapılacak.
En Erken İftar: Iğdır
Coğrafi konumu nedeniyle güneşin en erken battığı iller arasında yer alan Iğdır’da Ramazan’ın ilk gününde iftar saati 17.51 olarak belirlendi.
En erken iftar açılacak diğer iller ise şöyle sıralandı:
-
Kars: 17.54
-
Ağrı: 17.55
-
Ardahan: 17.55
-
Hakkâri: 17.55
-
Van: 17.56
-
Bitlis: 18.01
En Geç İftar: Çanakkale ve İzmir
Türkiye’nin batısında güneş daha geç battığı için iftar saatleri de ileriye kayıyor. Ramazan’ın ilk gününde Çanakkale’de iftar saati 19.01 olarak kaydedildi.
En geç iftar yapılacak diğer iller arasında şunlar yer aldı:
-
İzmir: 19.01
-
Edirne: 18.59
-
Aydın: 18.59
-
Tekirdağ: 18.56
-
Kırklareli: 18.56
-
Balıkesir: 18.56
Bu illerin büyük kısmı Marmara ve Ege bölgelerinde bulunuyor.
Oruç Süreleri Değişiyor
Ramazan’ın ilk gününde Türkiye’de en uzun oruç süresi Hatay’da 12 saat 34 dakika olarak hesaplandı. En kısa oruç süresi ise Sinop ve Kırklareli’nde 12 saat 26 dakika olarak belirlendi..
2026 yılı boyunca Türkiye genelinde ortalama oruç süresinin yaklaşık 13 saat civarında olacağı ifade edildi.








