islami sohbet bizim mekan çemberleme makinası kurumsal web dini chat sohbet odaları

Motorinde ÖTV ağustos sonuna kadar sıfırlandı

Motorinin litre başına ÖTV tutarı 13-31 Ağustos 2026 tarihleri arasında sıfır olarak uygulanacak. Verginin eylül ayından itibaren kademeli şekilde artırılması planlanıyor.

EKONOMİ Yayın: 13 Ağustos 2026 - Perşembe - Güncelleme: 13.08.2026 03:07:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Motorin fiyatlarını doğrudan ilgilendiren yeni ÖTV düzenlemesi 13 Ağustos 2026 itibarıyla yürürlüğe girdi. Yapılan düzenlemeyle belirli motorin türlerinde litre başına uygulanan ÖTV tutarı ağustos ayının sonuna kadar 0 TL olarak belirlendi.

Buna göre 13-31 Ağustos tarihleri arasında motorinin litre fiyatında ÖTV kaynaklı vergi yükü bulunmayacak. Ancak pompa fiyatlarının yalnızca ÖTV tutarına bağlı olmadığı, döviz kuru, petrol ve ürün fiyatları ile diğer maliyetlerdeki değişimlerin de akaryakıt fiyatlarına yansıyabileceği belirtildi.

ÖTV kademeli olarak artırılacak

Düzenleme, motorinde ÖTV'nin tamamen kaldırılması anlamına gelmiyor. Vergi tutarının önümüzdeki aylarda kademeli olarak yükseltilmesi öngörülüyor.

Buna göre motorinde litre başına ÖTV tutarı eylül ayında 3 TL, ekim ayında 6 TL, kasım ayında 9 TL ve aralık ayında 12 TL olarak uygulanacak. 1 Ocak 2027'den itibaren ise ÖTV tutarı litre başına 13,9006 TL olacak.

Düzenleme belirli motorin türlerini kapsıyor

Yeni uygulama, Özel Tüketim Vergisi Kanunu'na ekli ilgili listede yer alan belirli motorin türleri için geçerli olacak. Düzenlemeyle daha önce belirlenen bazı hükümler de söz konusu motorin türleri bakımından uygulanmayacak.

Karar, 13 Ağustos 2026 tarihinde yürürlüğe girerken, uygulamanın hükümlerinin yürütülmesinden Hazine ve Maliye Bakanlığı sorumlu olacak.

 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.