
28 ilde uyuşturucu operasyonu: 548 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Jandarma ekiplerinin 28 ilde düzenlediği operasyonlarda 548 kilogram uyuşturucu madde, 2 milyon 788 bin uyuşturucu hap ile 1 milyon 751 bin kök kenevir ve skunk ele geçirildi. Operasyonlarda 140 şüpheli yakalandı.

Jandarma ekipleri, uyuşturucu madde üretimi ve ticaretinin önlenmesine yönelik 28 ilde kapsamlı operasyonlar gerçekleştirdi. Çalışmalar, narkotik birimleri ile cumhuriyet başsavcılıklarının koordinasyonunda yürütüldü.
Operasyonlarda 1.260 narkotik ve asayiş ekibiyle toplam 6 bin 285 personel görev aldı. Narkotik ekiplerinin analiz ve takip birimleri de çalışmalara destek verdi.
Uyuşturucu üretimi ve satışına yönelik operasyon
Operasyonların; yasa dışı kenevir ve skunk ekimi, uyuşturucu üretimi ve ticareti ile sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları üzerinden gerçekleştirilen satış faaliyetlerine yönelik olduğu belirtildi.
Çalışmalar kapsamında:
- 548 kilogram uyuşturucu madde,
- 2 milyon 788 bin uyuşturucu hap,
- 1 milyon 751 bin kök kenevir ve skunk
ele geçirildi. Ele geçirilen kök kenevir ve skunkların imha edildiği bildirildi.
140 şüpheli yakalandı
Operasyonlarda toplam 140 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 80'i tutuklanırken, 60 kişi hakkında adli kontrol kararı uygulandı.
Güvenlik güçlerinin uyuşturucu üretimi, ticareti ve yasa dışı ekim faaliyetlerine yönelik çalışmalarını sürdüreceği bildirildi.








