islami sohbet almanya sohbet sohbet siteleri mobil sohbet bets10 giriş

Bağımlılıkla Mücadelede Önemli Adım: Poliklinik Başvuruları Yüzde 85 Arttı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye genelinde sigara bırakma polikliniklerinin sayısının 672’ye ulaştığını açıkladı. “Sigarayı Bırak, Hayatını Değiştir” kampanyasıyla başvurularda yüzde 85 oranında artış sağlandığını belirtildi.

SAĞLIK Yayın: 29 Temmuz 2025 - Salı - Güncelleme: 29.07.2025 14:33:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu toplantısında konuşan Yılmaz, 2019’dan bu yana alınan 91 kararın yüzde 88’inin başarıyla uygulandığını belirtti. Kurulun öncelikleri arasında sigara, alkol, madde ve dijital bağımlılıkların yer aldığını aktaran Yılmaz, özellikle gençlerin korunması için çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü ifade etti.

672 poliklinik faaliyette, başvurularda rekor artış

Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen sigara bırakma hizmetlerinde kapasitenin artırıldığını belirten Yılmaz, kampanya sayesinde sigara bırakma polikliniklerine olan başvuruların ciddi oranda yükseldiğini söyledi. Kampanya kapsamında yapılan tanıtım ve bilinçlendirme çalışmalarının etkili olduğu gözlemlendi.

Uyuşturucuyla mücadelede yeni yöntemler devrede

Yılmaz, uyuşturucu ile mücadele kapsamında Emniyet ve Gümrük Muhafaza birimlerinin güçlendirildiğini ve sahada narkotim ekiplerinin aktif rol aldığını aktardı. 137 binden fazla metruk binanın da kontrol altına alındığını söyledi.

İçişleri Bakanlığı ve Yeşilay iş birliğiyle yürütülen atık sudan yasa dışı madde tespiti gibi yenilikçi projelere dikkat çeken Yılmaz, gençlerin korunması için Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı” kapsamında okullarda yoğun farkındalık çalışmaları yürüttüğünü belirtti.

Kurumsal iş birliği güçlendirildi

Yeşilay, RTÜK, Diyanet İşleri Başkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, BTK ve MASAK gibi kurumların da bağımlılıkla mücadelede önemli roller üstlendiğini kaydeden Yılmaz, “Bu mücadele sadece kurumların değil, 86 milyon vatandaşımızın mücadelesidir” diyerek toplumsal duyarlılık çağrısında bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.