
Bakan Göktaş: Doğum izninin 24 haftaya çıkarılması aile odaklı politikaların yansıması
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, doğum izninin 24 haftaya çıkarılmasının Aile ve Nüfus On Yılı vizyonu kapsamında hayata geçirilen aile odaklı politikaların önemli adımlarından biri olduğunu belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, doğum izni süresinin 24 haftaya çıkarılmasına ilişkin sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulundu.
Göktaş, hükümetin aileyi merkeze alan sosyal politikaları kapsamında atılan adımların sürdüğünü belirterek, doğum izni düzenlemesinin de bu yaklaşımın bir parçası olduğunu ifade etti.
Bakan Göktaş açıklamasında, güçlü aile yapısının güçlü toplumun temelini oluşturduğunu vurgulayarak, ailelerin her aşamada desteklenmesi amacıyla çalışmaların devam ettiğini söyledi.
"Aile ve Nüfus On Yılı vizyonunun önemli adımı"
Paylaşımında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yürütülen Aile ve Nüfus On Yılı vizyonuna dikkat çeken Göktaş, nisan ayında doğum izni süresinin 24 haftaya çıkarıldığını hatırlattı.
Göktaş, bu düzenlemenin aile odaklı sosyal politikaların somut bir yansıması olduğunu belirterek, iş ve aile yaşamı arasındaki dengeyi güçlendirmeyi hedeflediklerini ifade etti.
"Aile yapısını güçlendirmeye devam edeceğiz"
Bakan Göktaş, açıklamasında aileyi merkeze alan politikaların sürdürüleceğini vurgulayarak, medeniyetin temel taşı olarak nitelendirdiği aile kurumunun güçlendirilmesi için çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini kaydetti.
Ayrıca düzenlemeye katkılarından dolayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a teşekkür eden Göktaş, doğum izni süresindeki artışın çocuk sahibi olan ailelere hayırlı olmasını temenni etti.







