Bakan Tekin’den Ara Tatil ve Eğitim Gündemine İlişkin Açıklamalar
Yusuf Tekin, eğitim alanındaki güncel başlıklarla ilgili canlı yayında değerlendirmelerde bulundu. Ara tatil uygulaması başta olmak üzere çeşitli konulara değinen Tekin, kamuoyunda oluşan soru işaretlerine yanıt verdi.

“Okul Gün Sayısı Artmayacak”
Ara tatillerin kaldırılacağı yönündeki iddialara açıklık getiren Tekin, böyle bir değişiklik yapılması halinde eğitim süresinin uzatılmayacağını belirtti. Okulların açılış tarihinin eylül ayı içinde öne ya da geriye alınabileceğini ifade eden Bakan, toplam 180 iş günlük eğitim süresinin korunacağını vurguladı.
Tekin, öğretmenlerin iki aylık yaz tatilinde herhangi bir kısıtlama olmayacağını, öğrencilerin okula gittiği gün sayısının artmayacağını ve mevcut tatil süresinde azalma yaşanmayacağını dile getirdi.
Ramazan Genelgesine Yönelik Eleştirilere Yanıt
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ramazan ayı kapsamında yayımlanan genelgeye ilişkin eleştirileri de değerlendiren Tekin, söz konusu metinde milli birlik, dayanışma ve yardımlaşma temalarının öne çıkarıldığını söyledi. Yapılan etkinliklerin toplumun geniş kesimleri tarafından destek gördüğünü belirten Bakan, bazı eleştirilerin hukuki sürece taşındığını ifade etti.
Suriyeli Öğrenci Sayısı ve Personel İstihdamı
Türkiye’de eğitim gören Suriyeli öğrenci sayısına da değinen Tekin, bu sayının yaklaşık 800 bin civarında olduğunu, gönüllü geri dönüşlerle birlikte azalma eğilimi gösterdiğini aktardı. Engelli personel istihdamının ise yasal yükümlülüğün üzerinde, iki kat seviyesinde gerçekleştiğini belirtti.
Özel eğitim alanındaki öğretmen ihtiyacının sürdüğünü kaydeden Tekin, bu branşta kapasite artırımı için çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.
Heybeliada Ruhban Okulu ve Diğer Başlıklar
Heybeliada Ruhban Okulu’nun yeniden açılması konusuna ilişkin değerlendirmede bulunan Tekin, kararın Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’nın yetki alanında olduğunu, Bakanlık olarak gerekli hazırlıkları yaptıklarını ifade etti.
Bakan ayrıca akran zorbalığıyla mücadele ve sosyal medya okuryazarlığı konularında çalışmaların sürdüğünü, öğrencilerin güvenli ve destekleyici bir eğitim ortamında bulunması için çeşitli önlemler alındığını dile getirdi. Okul öncesi eğitimde ise okula başlama yaşının belirli bir standarda kavuşturulmasına yönelik adımların planlandığını sözlerine ekledi.









