islami sohbet bizim mekan çemberleme makinası kurumsal web dini chat sohbet odaları

Bakanın tapu kayıtlarını izinsiz sorgulayan 2 müdür tutuklandı

Yetkisiz veri erişimi iddiasıyla yürütülen soruşturmada iki tapu müdürü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÜNCEL Yayın: 25 Mart 2026 - Çarşamba - Güncelleme: 25.03.2026 18:59:00
Editör -
Okuma Süresi: 57 sn.
Google News

Adalet Bakanı’na ait tapu kayıtlarının izinsiz şekilde sorgulandığı iddiasına ilişkin yürütülen soruşturmada iki tapu müdürü hakkında tutuklama kararı verildi.

Soruşturma kapsamında, Çorum’un Boğazkale ilçesinde görev yapan bir tapu müdürü, savcılık talimatıyla gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Benzer bir olayın Afyonkarahisar’da da yaşandığı öğrenildi. Çobanlar ilçesinde görevli bir başka tapu müdürü de izinsiz veri sorgulama iddiasıyla gözaltına alındı. Şüpheli, adliyeye sevk edilmesinin ardından “kişisel verileri hukuka aykırı elde etme” ve “görevi kötüye kullanma” suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Soruşturma dosyasında, ilgili kişilerin yetki dışı şekilde sistem üzerinden sorgulama yaptığı iddialarının yer aldığı belirtilirken, olayın tüm yönleriyle incelenmeye devam ettiği kaydedildi.

Yetkililer, kamu kurumlarında veri güvenliği ve yetki kullanımına ilişkin denetimlerin sürdüğünü vurguladı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.