BM Genel Kurulu’nda Netanyahu’ya Protesto: Salon Boş Kaldı
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun BM Genel Kurulu’ndaki konuşması sırasında birçok ülkenin delegesi salondan ayrıldı. Türk heyeti de protestoya katılarak oturuma girmedi.
GÜNCEL
Yayın: 26 Eylül 2025 - Cuma - Güncelleme: 26.09.2025 16:32:00
Editör -
Okuma Süresi: 38 sn.

New York’ta devam eden 79. BM Genel Kurulu’nda Netanyahu’nun konuşma yapacağı duyurulduğu anda salonda hareketlilik yaşandı. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu çok sayıda ülkenin temsilcisi kürsüye çıkış öncesinde salonu boşalttı.
Gazze Tepkisi
Diplomatik kaynaklar, bu tavrın İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü askeri operasyonlara karşı sessiz bir protesto niteliği taşıdığını belirtiyor. Konuşma başladığında salonda yalnızca sınırlı sayıda delege yer aldı.
Uluslararası Mesaj
Protestoya katılan ülkelerin, İsrail yönetimine yönelik tepkilerini BM kürsüsünde sembolik şekilde gösterdiği yorumları yapıldı. Netanyahu’nun konuşmasına ise düşük katılım damga vurdu
Yorumlar (0)