
Büyükçekmece Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısını gerçekleştirdi
Büyükçekmece Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısını Belediye Başkan Vekili Hakan Çebi başkanlığında gerçekleştirdi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinden önce söz alan siyasi partilerin grup başkan vekilleri önemli gün ve haftalara yönelik mesajlar verdi. Konuşmaların ardından gündemde yer alan maddeler müzakere edilerek karara bağlanırken, bazı maddeler ise ilgili komisyonlara sevk edildi.
Hakan Çebi: “Ahmet Şahin’in aramıza dönmesi hepimize umut ve mutluluk verdi”
Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Hakan Çebi, İBB Meclis Üyesi ve Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Ahmet Şahin’in 11 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliyesinin herkese umut ve mutluluk verdiğini belirterek şöyle konuştu: ‘’11 aydır tutuklu bulunan Büyükçekmece Belediye Başkan Vekilimiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Büyükçekmece Belediye Meclis Üyemiz Ahmet Şahin 21 Mayıs Perşembe günü tahliye edilmiştir. Yol arkadaşımızın yeniden aramıza dönmesi hepimize umut ve mutluluk vermiştir. En kısa sürede Büyükçekmece Belediye Başkanımız Hasan Akgün ve Ömer Kazancı'nın da özgürlüğüne kavuşmasını temenni ediyorum. Adaletin en kısa zamanda tecelli edeceğine inanıyorum. Ahmet Şahin kardeşime aramıza tekrardan hoş geldiniz diyorum.’’
Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Çebi, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Yazıcı’nın ağabeyi Tevfik Yazıcı’nın vefatı dolayısıyla şunları söyledi: ‘’Büyükçekmece Belediye Meclis Üyemiz Ak Parti Grup Başkan Vekilimiz Sayın Mustafa Yazıcı'nın kardeşi Tevfik Yazıcı vefat etmiştir. Merhuma Allah'tan rahmet, başta Sayın Mustafa Yazıcı ve tüm aileye baş sağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin.’’
Tarık Erdoğan, devam eden projeler ve imar çalışmaları hakkında bilgi verdi
CHP Grup Başkan Vekili Tarık Erdoğan; ilçede yürütülen belediye hizmetleri, sahil düzenleme çalışmaları ve imar planlarına ilişkin şöyle bilgi verdi: “Doğal Yaşam Parkı'nda temizlik konusunda bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Hafta sonları anlık sıkıntılar yaşanıyor ama onun dışında genel olarak bir sıkıntı yok. Sahilimizde de zabıtamız denetimlerini artırdı. Hatta zabıtamız dijital bir uygulamaya geçti. Bu dijital uygulama sayesinde ceza uygulaması ve denetim uygulaması yüzde 300 oranında arttı Mayıs ayında. Daha fazla artması gerekir mi? Gerekir ama siz de farkındasınız, hepimiz Büyükçekmece'de yaşıyoruz. Normal nüfusumuz 280.000. Yazın bir milyon, bir buçuk milyona kadar yükselebiliyor. Sahil düzenlemesi devam ediyor. Pınartepe etabı devam ediyor. 700 araçlık otopark, 20'den fazla park ve rekreasyon alanı, spor tesisleri, yürüyüş alanları ile çok yakında halkımızın hizmetinde olacak. Cumhuriyet Meydanı'nın yapımı devam ediyor. Temmuz ayı içerisinde açmış olacağız. Cumhuriyet Meydanı ve bağlı sahil düzenlemesi. Pınartepe Mahallesi kapalı yüzme havuzunun ihalesi bitti. Çok yakında başlayacak inşallah. İçinde kapalı yüzme havuzu ve spor kompleksi var. Muratçeşme Mahalle’mizde de benzer bir tesis kazandırmak için çalışmalarımız somutlaştı. Proje aşamasına geldik artık. Projeler de hazırlandığı zaman siz kıymetli meclisimize bilgi vereceğiz. Halkımızın da bilgisi olacaktır. Pınartepe Mahallesi'nin 1/1000’lik planları imzadan gelmek üzere. Bugün, yarın gelir. Askıya çıkartacağız. Askıdan sonra orada ruhsat vermeye devam edeceğiz. Kumburgaz birinci etap, zannediyorum Haziran ayında bir aksilik olmazsa Büyükşehir gündemine gelecek. Aksilik olursa en geç Temmuz ayında gelecek. Türkoba ile ilgili çalışmalar bitti. Bir tek TAD Portal'dan cevap bekleniyor. TAD Portal’dan cevap da Haziran ayında geleceği söylendi bize. TAD Portal'ın cevabı geldikten sonra o da Büyükşehir Meclis gündemine gelecektir.”







