
CHP'li Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl'ün AK Parti'ye geçeceği öne sürüldü
CHP'den Tuzla Belediye Başkanı seçilen Eren Ali Bingöl'ün AK Parti'ye katılmak için temaslarda bulunduğu iddia edildi.
Kulislerde konuşulanlara göre, olası parti değişikliği sürecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın değerlendirmesine sunulduğu öne sürüldü.
CHP'li Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl hakkında siyasi kulislerde dikkat çeken bir iddia gündeme geldi. Bingöl'ün AK Parti'ye katılmak için bazı temaslarda bulunduğu ve sürecin parti yönetimiyle görüşüldüğü öne sürüldü.
İddiaya göre, Bingöl'ün parti değişikliğiyle ilgili görüşmelerin ardından sürecin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın değerlendirmesine sunulduğu ifade edildi. İddiaların ardından gözler yapılacak açıklamalara çevrildi.
Eren Ali Bingöl, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP'den Tuzla Belediye Başkanı seçilmişti. Bingöl, son dönemde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilgili bazı açıklamalarıyla gündeme gelmişti.
Haziran ayında Tuzla'daki kaçak yapı denetimleri konusunda yaptığı değerlendirmelerin ardından bazı siyasi çevrelerde bu açıklamalar farklı yorumlanmıştı.
Öte yandan, Bingöl'ün CHP'den ayrılarak AK Parti'ye geçeceği yönündeki iddialarla ilgili şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadı. Siyasi kulislerde konuşulan gelişmeler yakından takip ediliyor.






