islami sohbet bizim mekan çemberleme makinası kurumsal web dini chat sohbet odaları

Gazze'de can kaybı 73 bin 35'e yükseldi

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 73 bin 35'e ulaştığını açıkladı.

GÜNCEL Yayın: 22 Haziran 2026 - Pazartesi - Güncelleme: 22.06.2026 15:32:00
Editör -
Okuma Süresi: 44 sn.
Google News

Bakanlıktan yapılan açıklamada, son 24 saat içerisinde Gazze'deki hastanelere 3 kişinin cenazesi ile 11 yaralının getirildiği bildirildi.

Ekim 2023'ten bu yana devam eden saldırılara ilişkin güncel verilerin paylaşıldığı açıklamada, can kaybı sayısının 73 bin 35'e yükseldiği, yaralı sayısının ise artmaya devam ettiği belirtildi.

Bölgedeki sağlık altyapısının ağır baskı altında olduğu vurgulanırken, hastanelerin sınırlı imkanlarla hizmet vermeyi sürdürdüğü ifade edildi.

Uluslararası kuruluşlar ise Gazze'deki insani krizin derinleştiğine dikkat çekerek ateşkes ve insani yardım çağrılarını yineledi. İsrail'in saldırıları nedeniyle yüz binlerce kişinin yerinden edildiği bölgede temel ihtiyaçlara erişimde ciddi sıkıntılar yaşandığı belirtiliyor.

 
 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.