islami sohbet bizim mekan çemberleme makinası kurumsal web dini chat sohbet odaları

İklim krizinde 1,5 derece hedefi için kararlılık çağrısı

Murat Kurum, küresel ısınmada 1,5 derece hedefi için atılan adımların yetersiz kaldığını belirterek daha güçlü ve kararlı adımlar çağrısı yaptı.

AVRASYA Yayın: 23 Nisan 2026 - Perşembe - Güncelleme: 23.04.2026 13:19:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Murat Kurum, Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenen Petersberg İklim Diyaloğu kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Kurum, küresel iklim hedeflerine ulaşmada mevcut çabaların yeterli olmadığını ifade etti.

Konuşmasında enerji krizine de değinen Kurum, ülkelerin enerji arzını çeşitlendirmesi gerektiğini vurgulayarak, her ülkenin kendi kendine yetebilen bir yapı kurmasının önemine dikkat çekti. Sanayinin karbonsuzlaştırılması sürecinde ise özel sektör ve uluslararası iş birliğinin kritik rol oynadığını belirtti.

Kurum, iklim politikalarında hedeflerin somut adımlarla desteklenmesi gerektiğini ifade ederek, ülkelerin Ulusal Katkı Beyanları’nın uygulanmasının önemine işaret etti. Bu süreçte özel sektörün rolünün temel bir unsur olduğunu dile getirdi.

1,5 derece hedefiyle ilgili değerlendirmesinde ise Kurum, mevcut ilerlemenin yetersiz kaldığını belirterek daha kararlı bir küresel duruş gerektiğini söyledi. Türkiye’nin bu süreçte aktif rol alacağını vurgulayan Kurum, yaklaşan COP31 zirvesine tüm ülkeleri davet etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.