islami sohbet bizim mekan dini chat sohbet odaları

İzmir’de toplu ulaşıma zam: Yeni tarifeler 1 Nisan’da yürürlüğe giriyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde alınan kararla toplu ulaşım, deniz taşımacılığı, taksi ve servis ücretleri güncellendi. Yeni ücret tarifeleri 1 Nisan 2026’dan itibaren uygulanacak.

GÜNCEL Yayın: 14 Mart 2026 - Cumartesi - Güncelleme: 14.03.2026 14:28:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde yapılan toplantıda kentteki toplu ulaşım ve bazı ulaşım hizmetlerinin ücret tarifelerinde değişikliğe gidildi. Belediye Başkan Vekili Levent Yıldır’ın başkanlık ettiği oturumda alınan karar doğrultusunda yeni fiyatlar 1 Nisan 2026 itibarıyla yürürlüğe girecek.

Meclis kararına göre İZBAN biniş ücretleri artırıldı. Yeni tarifeyle birlikte tam biniş ücreti 30 TL’den 40 TL’ye yükseltildi. Genç tarifesi 12,50 TL’den 16,50 TL’ye, öğretmen tarifesi ise 22,15 TL’den 29,50 TL’ye çıkarıldı. Ayrıca 20 kilometreyi aşan yolculuklarda kilometre başına uygulanan ücretlerde de artış yapıldı.

Toplantıda deniz ulaşımında araç taşıma ücretleri de yeniden belirlendi. Buna göre motosiklet taşıma ücreti 75 TL’den 90 TL’ye, otomobil taşıma ücreti 200 TL’den 240 TL’ye çıkarıldı. Orta sınıf araçlar için ücret 400 TL’den 480 TL’ye, otobüs ve kamyonlar için 900 TL’den 1080 TL’ye yükseltildi. TIR taşıma ücreti ise 1250 TL’den 1500 TL’ye çıkarıldı.

Mecliste taksi ücretleri için de yeni düzenleme yapıldı. Taksimetre açılış ücreti 30 TL’den 34,50 TL’ye, kilometre ücreti 43 TL’den 49,50 TL’ye yükseltildi. Bir saatlik bekleme ücreti 180 TL’den 207 TL’ye çıkarılırken, kısa mesafe olarak uygulanan 2,94 kilometre altı ücret 150 TL’den 180 TL’ye yükseltildi.

Öğrenci servis ücretlerine yaklaşık yüzde 5, personel servis ücretlerine ise yaklaşık yüzde 15 oranında artış yapılması kararlaştırıldı.

Toplantıda ayrıca Ramazan Bayramı süresince toplu ulaşımda indirim uygulanması kararı da alındı. Buna göre 20–22 Mart tarihleri arasında kent içi toplu ulaşım ücretlerinde yüzde 50 indirim yapılacak. Ancak bu uygulama havalimanı hatları, Baykuş seferleri, Bilet 35, kontörlü ulaşım kartları ile İZDENİZ feribot hatlarını kapsamayacak.

Mecliste ayrıca kentteki taksi sayısının artırılması da gündeme geldi. Yapılan oylama sonucunda şehir merkezine 100, ilçelere 115 olmak üzere toplam 215 yeni taksinin hizmete alınması kararlaştırıldı. Yetkililer, yeni taksilerle kentteki ulaşım yoğunluğunun azaltılmasının hedeflendiğini belirtti.

 
 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.