
Seyahatsever Projesi 4 yılda 628 bin gence ücretsiz konaklama imkanı sundu
Seyahatsever Projesi kapsamında 2026 yazında 104 bin 771 genç GSB yurtlarında ücretsiz konakladı. Projeden dört yılda yararlanan genç sayısı 628 bin 241’e ulaştı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin Türkiye’nin farklı şehirlerini tanıması ve seyahat deneyimi kazanması amacıyla hayata geçirilen Seyahatsever Projesi, 2026 yaz döneminde de gençlerden yoğun ilgi gördü.
Proje kapsamında gençlere Türkiye’nin 81 ilinde bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı öğrenci yurtlarında ücretsiz konaklama imkanı sağlandı.
2026’da 104 bin 771 genç yararlandı
6 Temmuz-21 Ağustos 2026 tarihleri arasında uygulanan proje kapsamında, 81 ilin her birinde bir kız ve bir erkek öğrenci yurdu gençlerin kullanımına açıldı.
18-30 yaş arasındaki gençler, öğrenci olma şartı aranmaksızın GSB yurtlarında 5 güne kadar ücretsiz konaklayabildi. Bu yıl projeden 104 bin 771 genç yararlandı.
Dört yılda 628 binin üzerinde genç konakladı
2022 yılında başlatılan Seyahatsever Projesi’nden dört yıl içerisinde yararlanan gençlerin toplam sayısı 628 bin 241’e ulaştı.
Proje sayesinde gençler, konaklama masrafı ödemeden farklı şehirleri ziyaret ederek Türkiye’nin tarihi ve kültürel değerlerini, doğal güzelliklerini ve farklı bölgelerdeki yaşamı yakından tanıma fırsatı buldu.
Bakan Bak: Gençlerimiz ülkemizin dört bir yanını keşfediyor
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, projenin gençler tarafından yoğun ilgi görmesinden memnuniyet duyduklarını belirtti.
Bak, Seyahatsever Projesi’nin gençlerin seyahat kültürünün gelişmesine ve Türkiye’nin tarihi ile kültürel zenginliklerini yerinde tanımalarına katkı sağladığını ifade etti.
Gençlerin farklı şehirleri ziyaret ederken konaklama maliyetlerini azaltmalarına imkan sağlayan projenin, Türkiye’nin farklı bölgelerinin keşfedilmesini amaçladığını belirten Bak, gençlere yönelik sosyal, kültürel, akademik, sportif ve kişisel gelişim çalışmalarının sürdürüleceğini kaydetti.








