
Ticaret Bakanlığından 8 ayda 2,24 milyar liralık ceza
Ticaret Bakanlığının 2026 yılı ilk 8 ayına ilişkin denetim bilançosu açıklandı. Bu dönemde yaklaşık 322 bin firma ve 39 milyon ürün denetlenirken, mevzuata aykırı uygulamalar nedeniyle toplam 2,24 milyar lira idari para cezası uygulandı.

Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin korunması ve piyasadaki haksız uygulamaların önlenmesine yönelik denetimlerini yılın ilk 8 ayında da sürdürdü. Ağustos ayı itibarıyla açıklanan verilere göre farklı alanlarda gerçekleştirilen kontrollerde çok sayıda firma ve ürün incelemeye alındı.
54 bin 823 firmaya denetim
Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü tarafından haksız ticari uygulamalar, fahiş fiyat ve fiyat etiketi başta olmak üzere çeşitli alanlarda denetimler gerçekleştirildi.
İlk 8 ayda 54 bin 823 firma denetlenirken, mevzuata aykırı uygulamalar nedeniyle bu kapsamda yaklaşık 692 milyon lira idari para cezası kesildi.
Tüketici denetimlerinde 771 milyon lira ceza
Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde ise 1.342 firma incelendi.
Denetimler sonucunda mevzuata aykırı uygulamaları tespit edilen işletmelere toplam 771 milyon lira idari para cezası uygulandı.
Toplam ceza 2,24 milyar liraya ulaştı
Ticaret Bakanlığının yılın ilk 8 ayındaki piyasa denetimleri kapsamında yaklaşık 322 bin firma ile 39 milyon ürün kontrol edildi. Mevzuata aykırılıkların tespit edildiği denetimler sonucunda toplam idari para cezası tutarı 2,24 milyar liraya ulaştı.
Bakanlık, denetimlerin tüketicilerin ekonomik çıkarlarının korunması, fiyat istikrarının desteklenmesi ve piyasadaki haksız ticari uygulamaların önüne geçilmesi amacıyla sürdürüldüğünü belirtiyor.








