
Türkiye ile KKTC arasında doğal gaz hattı için ilk imzalar atıldı
Türkiye ile KKTC arasında deniz altından inşa edilecek 101 kilometrelik doğal gaz boru hattı için mutabakat zaptı imzalandı. Projeyle KKTC'nin enerji arz güvenliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasında doğal gaz boru hattı projesinde yeni bir dönem başladı.
İki ülke arasında imzalanan mutabakat zaptıyla, Akdeniz'in altından geçecek doğal gaz boru hattının inşası için çalışmalar resmen başlatıldı. Proje kapsamında Anamur'dan KKTC'deki Teknecik'e uzanacak yaklaşık 101 kilometrelik doğal gaz iletim hattı kurulacak. Hattın 97 kilometresinin deniz altında, 4 kilometresinin ise karada yer alacağı açıklandı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, doğal gazın öncelikle elektrik üretiminde kullanılacağını belirterek projenin KKTC'nin enerji arz güvenliğini güçlendireceğini ve ekonomik kalkınmaya katkı sağlayacağını ifade etti.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise projenin iki ülke arasındaki stratejik iş birliğini daha da ileri taşıyacağını vurguladı.






