
Türkiye Somali’de ilk deniz sondajına başlıyor
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin Somali açıklarında ilk deniz sondaj faaliyetini başlatacağını duyurdu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Trabzon’da katıldığı toplantıda yaptığı açıklamada, Türkiye’nin enerji alanındaki uluslararası hamlelerine bir yenisini daha eklediğini belirterek Somali’de ilk deniz sondajının başlayacağını açıkladı.
Bayraktar, Türkiye’nin enerji politikalarının temel hedefinin bağımsızlık olduğunu vurgulayarak, uzun vadeli planlamalar ve yatırımlarla bu hedef doğrultusunda önemli adımlar atıldığını ifade etti.
Çağrı Bey gemisi Somali’ye ulaşıyor
Bakan Bayraktar, Türkiye’ye ait sondaj gemisi Çağrı Bey ile Somali açıklarında ilk deniz sondajının gerçekleştirileceğini belirterek, geminin kısa süre içinde bölgeye ulaşacağını söyledi. Yapılacak çalışmalarla Türkiye’nin petrol ve doğal gaz arama faaliyetlerini uluslararası alana taşıdığına dikkat çekti.
Karadeniz’de yeni sondajlar yolda
Karadeniz’de yürütülen çalışmaların da hız kesmeden devam ettiğini belirten Bayraktar, bu yıl içerisinde doğal gaz üretiminin artırılmasının hedeflendiğini söyledi. Nisan ayı içinde yeni sondaj faaliyetlerinin başlayacağını ifade eden Bayraktar, yeni keşiflerle üretimin daha da artırılmasının planlandığını kaydetti.
Enerji destekleri sürecek
Küresel enerji fiyatlarındaki artışa da değinen Bayraktar, vatandaşların bu artışlardan en az şekilde etkilenmesi için devlet desteklerinin devam edeceğini vurguladı. Enerji maliyetlerindeki yükselişe rağmen destek mekanizmalarının sürdürüleceğini belirtti.
Gabar ve Karadeniz gazı ekonomiye katkı sağlıyor
Türkiye’nin yerli enerji kaynaklarına yaptığı yatırımların ekonomik katkı sağladığını ifade eden Bayraktar, Gabar’daki petrol üretimi ile Karadeniz’de çıkarılan doğal gazın ülke ekonomisine önemli ölçüde katkı sunduğunu söyledi.
Enerjide hedef: bağımsız Türkiye
Bayraktar, Türkiye’nin enerji alanındaki stratejisinin sadece bugünü değil, uzun vadeli ekonomik ve jeopolitik gücü de kapsadığını belirterek, yerli üretimin artırılmasıyla birlikte Türkiye’nin enerji bağımsızlığına daha da yaklaşacağını dile getirdi.









