
Yağışlar barajlara yaradı: Doluluk oranı yüzde 81’i geçti
Devlet Su İşleri'nin açıkladığı verilere göre, Türkiye genelinde yağışlar geçen yıla göre yüzde 76,4 artarken, barajlardaki aktif doluluk oranı yüzde 81,4'e yükseldi. Aktif su miktarı ise 77 milyar metreküpe ulaştı.

Devlet Su İşleri (DSİ), Türkiye genelindeki yağış miktarları ve barajların güncel doluluk oranlarına ilişkin verileri kamuoyuyla paylaştı.
Açıklanan verilere göre, ülke genelinde yağışlar geçen su yılına kıyasla yüzde 76,4, uzun yıllar ortalamasına göre ise yüzde 31,4 oranında artış gösterdi. Yağışlardaki yükseliş, barajlardaki su seviyelerine de olumlu yansıdı.
DSİ verilerine göre, geçen yıl aynı dönemde yüzde 53,2 seviyesinde bulunan barajların aktif doluluk oranı, 22 Haziran itibarıyla yüzde 81,4'e yükseldi. Türkiye genelindeki barajlarda bulunan aktif su miktarının ise 77 milyar metreküpe ulaştığı bildirildi.
Büyükşehirlerde son durum
Açıklamada, dört büyükşehirde içme suyu sağlayan barajların doluluk oranlarına da yer verildi. Buna göre;
- İstanbul: yüzde 66,2
- Ankara: yüzde 39,2
- İzmir: yüzde 45,6
- Bursa: yüzde 89,2
olarak kaydedildi.
DSİ, vatandaşların yağış ve baraj doluluk verilerini bundan sonra günlük olarak takip edebileceğini belirterek, su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı konusunda tasarruf çağrısını yineledi.








