islami sohbet bizim mekan çemberleme makinası kurumsal web dini chat sohbet odaları

Cumhurbaşkanlığı kararıyla Bilgi Üniversitesi için yeni dönem

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin faaliyet izninin kaldırılmasına ilişkin önceki karar yürürlükten kaldırıldı.

EĞİTİM Yayın: 25 Mayıs 2026 - Pazartesi - Güncelleme: 25.05.2026 14:32:00
Editör -
Okuma Süresi: 39 sn.
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan yeni kararla, İstanbul Bilgi Üniversitesi hakkında daha önce alınan faaliyet izninin kaldırılmasına yönelik karar iptal edildi.

Kararın, Yükseköğretim Kurulu tarafından gönderilen yazı doğrultusunda ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu kapsamında alındığı belirtildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle birlikte üniversiteye ilişkin daha önce yürürlüğe giren karar geri çekilmiş oldu. Yeni düzenlemenin ardından üniversitenin faaliyetlerine ilişkin süreçte yeni bir dönemin başladığı ifade edildi.

Kararın ayrıntılarına ilişkin resmi açıklamaların ve uygulama sürecine yönelik detayların ilerleyen süreçte netleşmesi bekleniyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.